EW04 Omslag 600
20 mei 2022

KSB levert pompen voor het hoogste gebouw van ons land

skyline web Zalmhaventoren_copyright_BAM Bouw en Techniek(Foto: BAM Bouw en Techniek)

KSB levert voor de Zalmhaventoren in Rotterdam, het hoogste gebouw van ons land, een uitgebreid pakket pompen met bijbehorende apparatuur.

Met een hoogte van 215 meter is de Zalmhaventoren het hoogste gebouw in de Benelux. De toren omvat hoofdzakelijk woningen en kantoren, een daktuin, een parkeergarage van meerdere verdiepingen en een fitnesscentrum. KSB is een van de vooraanstaande producenten van pompen, afsluiters en bijbehorende systemen voor industrie en gebouwentechniek, water- en afvalwaterbeheer alsmede energietechniek en mijnbouw.

Hoog rendement en milieuvriendelijk

Voor de Zalmhaventoren werd de keuze voor de pompen en motoren van KSB met name bepaald door het hoge rendement en het daaraan verbonden geringe energieverbruik. Bijzonder grote waarde werd bij de gunning toegekend aan de milieuvriendelijkheid en de kosten over de gehele levensduur van de geïnstalleerde producten.

Circulatiepompen en monitoringsunits

De levering omvat bijna vijftig toerengeregelde Etaline circulatiepompen, die zijn voorzien van modulair uitgevoerde zelfkoelende frequentieregelaars van de types PumpDrive 2 Eco en PumpDrive 2. Bovendien levert de Nederlandse dochteronderneming van KSB ook monitoringunits van het type PumpMeter. Deze bepalen het bedrijfspunt en meten alle belangrijke gegevens van een pomp. Daarmee kunnen ook eventuele besparingsmogelijkheden worden vastgesteld die zich tijdens het lopende bedrijf voordoen.

De oplevering van de Zalmhaventoren wordt nog dit jaar verwacht.