EW07 omslag 600
3 november 2022

Kwaliteitskeurmerk voor refurbishte industriële elektronica

Tweede leven voor drives, HMI's, PLC's en industriële PC's.

JCertified.JPG

JC-Electronics lanceerde onlangs JCertified, een kwaliteitskeurmerk voor refurbished industriële elektronica. Het is een oplossing voor de leveringsproblemen en bovendien duurzamer. Het bedrijf wil de maakindustrie met gecertificeerde, gerepareerde oude elektronica vertrouwen geven in vernieuwde elektronica.

Het initiatief van het elektronicabedrijf is een reactie op de overspannen situatie op de markt voor drives, HMI's, PLC's en industriële PC's. Door leveringsproblemen van grote fabrikanten zijn de marktprijzen het afgelopen jaar met ruim 20% gestegen, waardoor leveranciers met elektronica van lage kwaliteit vrij spel hebben. JC-Electronics wil met het kwaliteitskeurmerk de maakindustrie vertrouwen geven in vernieuwde elektronica.

Refurbishproces

‘Elektronica die gewerkt heeft kan weer werken. Op basis van deze filosofie hebben we de afgelopen 16 jaar een krachtig reparatie- en refurbishproces ingericht’, aldus Caspar Botter, manager Sales & Marketing bij JC-Electronics. In dit proces wordt de elektronica eerst professioneel gereinigd. Vervolgens worden defecten en storingen verholpen en slijtagegevoelige componenten vervangen. Tot slot wordt de elektronica grondig getest.

Chiptekort

De markt voor industriële elektronica staat op zijn kop door het chiptekort, een gebrek aan grondstoffen en opgeschorte productie van nieuwe industriële elektronica. Volgens Botter dus hét moment voor de maakindustrie om te ontdekken dat refurbished elektronica niet alleen een goedkopere smartphone voor je puber is. ‘Het is ook een betrouwbare en betaalbare oplossing waardoor je bestaande productielijn weer jaren vooruit kan. Met het kwaliteitskeurmerk JCertified geven we klanten het vertrouwen dat tweedehands net zo goed is als nieuw. En 2 jaar garantie, net als bij nieuwe elektronica’, aldus Botter.

Duurzaam

Daarnaast is het gebruik van gereviseerde elektronica een duurzamere oplossing. Botter: ‘Wanneer een drive, PLC, HMI of industriële PC hergebruikt wordt, hoeven grondstoffen niet gedolven te worden en wordt het milieu minder belast met afval (e-waste).’

Te herkennen aan de paarse sticker

JCertified drives, HMI's, PLC's, en industriële PC's zijn te herkennen aan de sticker op het apparaat. JC-Electronics refurbisht elektronica van Siemens, Schneider Electric, ABB, Allen-Bradley, Control Techniques, Fanuc, Lenze en Indramat. Op de webshop van JC-Electronics staat dit keurmerk bij het product op de productpagina.