EW06 Omslag 600
13 april 2023

Martin Kant beste praktijkopleider sector Techniek

martin kant-web

Martin Kant van Hoppenbrouwers Techniek is uitgeroepen tot Beste Praktijkopleider van 2023 in de sector Techniek en Gebouwde omgeving. De jury waardeert Kant vooral om zijn inspirerende lesmateriaal en persoonlijke betrokkenheid bij de leerlingen.

De verkiezing ‘Beste Leerbedrijf en Beste Praktijkopleider’ wordt jaarlijks georganiseerd door het ministerie van OCW en Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Hiermee vragen ze aandacht voor de 250.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders, omdat leren in de praktijk voor zo’n half miljoen mbo-studenten in ons land, een onmisbaar deel is van hun opleiding. Kant is één van de 9 sector-winnaars. Tijdens het Ambassadeursgala op maandag 15 mei, georganiseerd door de MBO Raad en SBB , wordt bekend wie van deze 9 uiteindelijk de  Beste Praktijkopleider van Nederland zal worden. 

Geloof in eigen kweek

Kant is werkzaam bij de praktijkschool van Hoppenbrouwers Techniek in de vestiging Breda. Hij zorgt er dagelijks voor dat leerlingen een leerzame, maar ook vooral leuke tijd hebben tijdens hun opleiding. Opleiden en ontwikkelen is al jaren een belangrijke pijler binnen zijn bedrijf. De technisch dienstverlener gelooft in eigen kweek en doorstroom van onderaf, zodat mensen vanaf een zo jong mogelijke leeftijd met het bedrijf kunnen meegroeien. De komende jaren wil Hoppenbrouwers groeien naar 40 vestigingen verspreid over het land en naar 5000 medewerkers. Om dat te kunnen bereiken, is goed personeel onontbeerlijk.

Persoonlijke mentor

Ellen Vermeer, HR-directeur bij Hoppenbrouwers Techniek is ook trots dat Martin Kant als de beste praktijkopleider is gekozen. ‘We zouden onze BBL-leerlingen niet kunnen opleiden, zonder onze gepassioneerde en ervaren praktijkopleiders. Zij zijn vakmensen die anderen graag de fijne kneepjes van het vak willen leren en moedigen hen aan om het beste uit zichzelf te halen. Zij zijn een persoonlijke mentor waar leerlingen altijd terecht kunnen. Zowel op professioneel als menselijk vlak.’

Martins geheim

Vermeer weet ook wel wat Martins geheim is. ‘Martin is altijd in voor een grapje en door zijn enthousiasme over techniek weet hij de lesstof heel overtuigend over te brengen. Bovendien is hij zeer betrokken en zorgt hij voor een huiselijks sfeer. Leerlingen kunnen hem altijd bellen.’ Martin is zelf ook apetrots op deze erkenning. ‘Superleuk dat ik ook vanuit een externe instantie waardering krijg voor mijn werk. Dat motiveert mij nog meer om onze leerlingen het vak eigen te maken. Zij zijn tenslotte onze toekomstige monteurs, werkvoorbereiders of projectleiders.’

cover mei kaal

Ellen Vermeer in mei-editie van E&W

Het ontwikkelen en onderhouden van vakmanschap staat hoog op de agenda bij Hoppenbrouwers. In de mei-editie van het vakblad E&W Installatietechniek vertelt HR-directeur Ellen Vermeer hoe de technisch dienstverlener het arbeidsmarktprobleem op een adequate manier aanpakt. Het themanummer 'Vakmanschap' verschijnt op 5 mei.

Nog geen abonnement, klik dan hier