Omslag_EW05 600
17 mei 2023

Martin Kant beste praktijkopleider van Nederland

martin kant

Tijdens het jaarlijkse ‘Dit is mbo Ambassadeursgala’ op 16 mei maakte minister Dijkgraaf (onderwijs) bekend dat Martin Kant van Koninklijke Hoppenbrouwers Techniek ‘Beste Praktijkopleider’ van Nederland is geworden. De jury noemde Kant een betrokken opleider die studenten weet te boeien met uitdagende leeropdrachten.

De verkiezing werd georganiseerd door het ministerie van OCW en Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Zij vragen aandacht voor de 250.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders, omdat leren in de praktijk voor zo’n half miljoen mbo-studenten in ons land een onmisbaar deel is van hun opleiding.

Meegroeien met het bedrijf

Al jaren is opleiden en ontwikkelen een belangrijke pijler binnen Hoppenbrouwers Techniek. De technisch dienstverlener zet in op interne opleiding en stimuleert doorstroom van onderaf, zodat mensen vanaf een zo jong mogelijke leeftijd met het bedrijf kunnen meegroeien. De technisch dienstverlener wil meer jongeren enthousiasmeren voor een baan in de techniek en daarom wordt er ook veel geïnvesteerd in snuffelstages en het contact met andere scholen.

De volgende generatie technici

HR-directeur Ellen Vermeer noemt Kant een voorbeeld voor alle praktijkopleiders binnen en buiten onze sector. ‘Door zijn passie voor het vak, Brabantse gezelligheid en toegankelijke houding stappen onze studenten makkelijk op hem af voor vragen of overleg. Dat zorgt ervoor dat de studenten elke week weer graag komen.’

Brok in de keel

Martin kan zelf nauwelijks geloven de eretitel dit jaar te mogen dragen. “Ik kreeg er een brok van in mijn keel. Het motiveert me enorm en ik wil graag een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de volgende generatie technici. Ik begeleid de studenten van begin tot eind en ben blij hen in de tussentijd te zien groeien naar volwassen, vakkundige mensen.”