EW07 omslag 600
21 juni 2022

Meeliften op BRL 6000-25 certificaat van CO-keur

Gasketelwet

CO-keur certificationArjen Werkmeester (links) overhandigt Procescertificaat aan Olaf van Panhuys.

Installatiebedrijven zitten niet te wachten op het administratieve werk door de Gasketelwet die vanaf 1 januari 2023 ingaat. Een certificeringstraject via een certificatie-instelling kost tijd en geld. Dat kan eenvoudiger door je aan te sluiten bij CO-keur dat begin juni het procescertificaat ontving uit handen van certificerende instantie Normec Certification.

CO-keur is een initiatief van TIC Services Nederland in samenwerking met SKG-IKOB en BRIS. Arjen Werkmeester (links) van Normec Certification overhandigde op 20 juni het InstallQ Procescertificaat NC-6025-003 aan Olaf van Panhuys (rechts) van TIC Services Nederland. Daarmee voldoen zij Toelatingsonderzoek van de certificerende instantie toonde aan dat de CO-keur app werkt en dat wordt voldaan aan BRL 6000-25, de certificeringsregeling koolmonoxidepreventie.

‘Meeliften’ op certificaat van CO-keur

Bedrijven die werken met cv-ketels, geisers en gashaarden kunnen met een licentie onder het certificaat van CO-keur ‘meeliften’ op het BRL 6000-25 certificaat van de koepelorganisatie. CO-keur regelt de interne audits en het maken en bijhouden van een kwaliteitshandboek. Van Panhuys: ‘Door je als installatiebedrijf bij ons aan te melden, kun je voldoen aan de eisen van de Gasketelwet. Met de CO-keur app worden alle verplichte controles vastgelegd en wordt aangetoond dat aan alle vereisten wordt voldaan. CO-keur regelt de rest, zoals de kwaliteitscontroles, rapportages aan de certificerende instelling en indien nodig het bijgevoegd gezag.

Al meer dan 100 aanmeldingen

CO-keur kent geen licentiekosten of vaste jaarkosten. Het invullen van een checklist per project in de app kost een paar euro. Deze kosten zijn geheel inzichtelijk en kunnen via de factuur aan de klant worden doorbelast. Inmiddels hebben al meer dan 100 installatiebedrijven zich aangemeld. Na aanmelding maakt de deelnemer een online account aan in de CO-keur app, deze wordt bevestigd door de deelnemersovereenkomst te tekenen. Na ondertekening wordt een welkomstpakket met onder andere een handleiding en CO-keur stickers opgestuurd. Alle informatie is te vinden op www.CO-keur.nl.