EW06 Omslag 600
15 juni 2022

Mercedes-Benz ‘BestelautoMerk van het Jaar 2022’

mercedes benzRené Achinger, Mercedes-Benz Vans Benelux (midden) en Mark Horsten (COO Mercedes Benz Nederland) krijgen de ‘BestelautoMerk van het Jaar 2022’-award uit handen van Thomas Reitsma, manager Vervoer bij evofenedex. (Foto: Ron van der Slik)

Mercedes-Benz is ‘BestelautoMerk van het Jaar 2022’. Het merk won de door ondernemersvereniging evofenedex georganiseerde verkiezing na een spannende strijd met Iveco, dat tweede werd. Volkswagen eindigde op de derde plaats. Mercedes won de verkiezing vooral door hoog te scoren op betrouwbaarheid, innovatief vermogen en tevredenheid over het dealernetwerk.

De titel ‘BestelautoMerk van het Jaar’ is een pure gebruikersprijs. Er is geen jury; evofenedex vroeg ondernemers, die dagelijks onderweg zijn met bestelauto’s of ze in hun bedrijf inzetten, naar hun oordeel over aspecten als betrouwbaarheid, brandstofverbruik, dealerservice en vernieuwende techniek. Mercedes-Benz scoorde zonder uitzondering hoog op onder andere de onderdelen dealertevredenheid, betrouwbaarheid en merkverwachting en zelfs opvallend hoog als het gaat om informatievoorziening rondom zero-emissie en de overstap naar elektrisch rijden.

Bestelauto is rijdend kantoor

Uit de respons van de gebruikers die de bestelauto van Mercedes als beste verkozen, komt naar voren dat comfort een steeds belangrijker aanschafargument wordt. Betrouwbaarheid staat met 92 procent weliswaar riant bovenaan, maar met 47 procent is comfort het tweede criterium bij aanschaf van een bestelauto. Veiligheid (42 procent) is ook nog top drie. Pas op de vierde plaats komen aanschaf- en onderhoudskosten. Thomas Reitsma, manager vervoer bij evofenedex kan die wens naar meer comfort wel verklaren. ‘Voor veel ondernemers is hun bestelauto min of meer hun rijdende kantoor of gereedschapskist is. Dus stel je daar hoge eisen aan.’