EW06 Omslag 600
12 juni 2023

Nibe neemt Climate for life over

itho

Climate for life (CFL) is een belangrijke speler in de Nederlandse nieuwbouw- en renovatiemarkt. Met dochterondernemingen als Itho Daalderop en Klimaatgarant, is het een succesvolle ontwikkelaar, producent en verkoper van energiezuinige oplossingen op het gebied van verwarming & koeling, warm water, ventilatie en regeltechniek. Vandaag maakt het bedrijf bekend dat overeenstemming is bereikt over de overname van de aandelen door NIBE.

NIBE neemt 100% van de aandelen in Climate for life (“CFL”) over van de huidige aandeelhouders Parcom en Smile Invest. De twee bedrijven zullen na de goedkeuring van de overname door de mededingingsautoriteiten samen een van de grootste en toonaangevende leveranciers van klimaatoplossingen in Europa zijn. ‘Hierdoor kunnen de gecombineerde bedrijven een groter klantenbestand beter bedienen met innovatieve, duurzame en betaalbare kwaliteitsproducten’ aldus Gerteric Lindquist, CEO van NIBE. ‘De twee bedrijven zijn complementair aan elkaar qua productaanbod. Het hoogwaardige assortiment van CFL heeft een zeer groot potentieel in bepaalde marktsegmenten waar NIBE momenteel ondervertegenwoordigd is.’

Klaar voor groeispurt

Bas Korte, CEO van Climate for life: ‘Sinds 2000 richten wij ons op het verduurzamen van woningen met innovatieve klimaatoplossingen. We zijn uitgegroeid tot een sterke leverancier van warmtepompen, ventilatie en warm water. De groei die we de afgelopen jaren hebben gerealiseerd, is mede te danken aan het forse investeringsplan dat we samen met onze partner Parcom succesvol hebben uitgevoerd. Vandaag zijn we klaar voor een nieuwe groeispurt. In NIBE hebben we de partner gevonden die qua duurzaam DNA, bedrijfscultuur en langetermijnstrategie perfect bij ons past om onze ambities zowel in de Benelux als daarbuiten te helpen realiseren.’

Versnelling groeipad

Tijdens het partnerschap met aandeelhouders Parcom en Smile Invest heeft CFL geïnvesteerd in de uitbreiding van haar productiefaciliteit in Tiel en in R&D. Dat heeft onder meer geleid tot de introductie van een nieuwe (hybride en volledig elektrische) warmtepomp voor de renovatiemarkt. De aandeelhouders verkopen de aandelen in de overtuiging dat NIBE de juiste partner is voor CFL om het ingezette groeipad te versnellen.

CFL zal na de goedkeuring van de overname door de betrokken mededingingsautoriteiten en het advies van de Ondernemingsraad deel gaan uitmaken van de business area NIBE Climate Solutions. Consolidatie zal naar verwachting plaatsvinden vanaf 1 september 2023.