EW06 Omslag 600
21 december 2023

Nominaties VSK Awards bekend

vsk-genomineerden

Deelnemers aan de VSK konden de afgelopen periode hun noviteiten voorleggen aan een tienkoppige vakjury, onder leiding van Techniek Nederland-voorzitter Doekle Terpstra. Alle vijftig inzendingen zijn beoordeeld op innovatie, oplossingsgerichtheid, praktische toepasbaarheid, sociale impact, duurzaamheid en economisch rendement.

Het zijn boeiende tijden voor de technieksector, concludeert de jury bij de aanbieding van de 10 genomineerde producten. Doekle Terpstra: ‘De branche staat meer dan ooit in de spotlights. Dat schept naast vele kansen, ook heel veel uitdagingen en verantwoordelijkheden in de keten. Energiebesparing, verduurzaming en bestaanszekerheid waren belangrijke onderwerpen bij de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen. De jury waardeert het dat inzenders over de grenzen van hun eigen product kijken, het circulair materiaalgebruik in producten steeds hoger agenderen, en meer en meer oog hebben voor de vakhelden die het moeten maken.’ Terpstra vervolgt: ‘De capaciteit van installatiebedrijven wordt bepalend voor het tempo waarin de energietransitie zich gaat ontwikkelen.’

Materiaalimpact is steeds belangrijker

De jury kijkt dit jaar ook naar de materiaalimpact van de inzendingen. Zowel op gebied van materiaalkeuze en circulariteit, als op het gebied van afvalstromen. Met name de inzendingen waarbij materialen hergebruikt werden of duurzaam geproduceerd zijn vielen op. Dit wil de jury dit jaar expliciet vernoemen. De jury verwacht dat dit thema bij de volgende VSK een nog belangrijker thema gaat zijn, zowel op de beursvloer als bij de inzendingen voor de VSK Awards.

Winnaars bekend op 6 februari

Op de aankomende editie van VSK van 6 tot en met 9 februari staan ruim 330 exposanten, gespecialiseerd in E- en W-installatie, klaar om bezoekers te inspireren over hun innovaties en duurzame ontwikkelingen. De 3 winnaars in de drie categorieën ontvangen de tweejaarlijkse installatieprijzen op de openingsdag.

STEMMEN? BRENG NU JE STEM UIT

De genomineerden zijn:

Categorie Energietransitie

Categorie Gezond en Comfort

  • Orcon HRC OptiAir en Orcon 15RF CO2-sensoren – Groupe Atlantic Nederland
  • DuoZone Reno – Itho Daalderop BV
  • Compacto – Inventum Technologies

Installateurszaken

  • Super Stars ST-200U paraplu voor monteurs
  • Geberit Silent-Pro SuperTube
  • Remeha Elga Ace all-in-one – Remeha B.V.

STEMMEN? BRENG NU JE STEM UIT!