EW07 omslag 600
17 januari 2023

Op weg naar emissieloze bouwplaats

Op weg naar emissieloze bouwplaats

riwal-skoon

Riwal Hoogwerkers, verhuur- en verkoopspecialist van hoogwerkers en verreikers, en Skoon, de online marktplaats voor schone en mobiele energie zijn een samenwerking aangegaan voor het leveren van schone mobiele energie op locatie.

Op een bouwplaats is vaak onvoldoende (kracht)stroom aanwezig om alle elektrische machines op te laden en optimaal in te zetten. De enorme groei in duurzaam elektrisch materieel maakt deze uitdaging nog groter. Voor Riwal en Skoon de perfecte basis voor een samenwerking.

Elektrische machines brengen een aantal uitdagingen met zich mee. De bouwplaatsen waarop de hoogwerkers worden ingezet, liggen vaak ver weg van de nodige netwerkaansluitingen, waardoor het niet mogelijk is om de ingebouwde batterijen op te laden. Daarbij is het ook vaak het geval dat hoogwerkers de eerste machines zijn op een bouwproject, dan is er dus nog geen verdere infrastructuur beschikbaar. En voor projecten waar de infrastructuur wél beschikbaar is, veroorzaakt het opladen van veel machines tegelijk een overbelasting voor het elektriciteitsnet.

Groene stroom

Skoon biedt uitkomst door een mobiele energie-oplossing op maat op locatie te leveren. Denk hierbij aan accu-aanhangers (tot maar liefst 150 kWh/ 90 kVA voor aanhanger formaat systemen), optioneel met ingebouwde zonnepanelen en back-up generatoren. Alle geleverde accu’s zijn waar mogelijk opgeladen met groene stroom en hebben dus zo goed als geen CO2 en stikstof uitstoot.

Mobiele energie-oplossing

Glenn Verburg, algemeen directeur Riwal Hoogwerkers, noemt de samenwerking een belangrijke stap in de duurzaamheidsstrategie van zijn bedrijf. ‘Onze focus ligt op investeringen in hybride/elektrische machines en duurzame oplossingen om de uitstoot van CO2 verder terug te dringen.  De samenwerking met Skoon past binnen die strategie. Onze klanten kunnen door de integratie van elkaars software op ons My Riwal klantportaal heel eenvoudig een machine inhuren met een schone mobiele energieoplossing op maat.