Omslag_EW05 600
11 februari 2021

€ 22 miljoen subsidie voor emissieloze bedrijfsauto’s

Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA) open vanaf 15 maart 2021

bedrijfsauto2

Bent u ondernemer en koopt u een nieuwe, volledig emissieloze bedrijfsauto? Dan komt u in aanmerking voor de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto's (SEBA).

De subsidieregeling loopt van 15 maart 2021 tot en met 31 december 2025. Het subsidiebudget van de regeling heeft ieder jaar een maximum. Voor 2021 zit er € 22 miljoen in de subsidiepot. Deze subsidie is voor ondernemers en non-profitinstellingen.

10 %

Met de subsidie ontvangen aanvragers 10% van de netto catalogusprijs (voertuigcategorie N1) of 10% van de verkoopprijs zonder btw (voertuigcategorie N2). Het subsidiebedrag bedraagt maximaal € 5.000 voor iedere bedrijfsauto. Eventueel andere overheidssubsidies worden in mindering gebracht op het subsidiebedrag waarvoor de aanvrager in aanmerking komt. Een uitzondering hierop is de Milieu-investeringsaftrek (MIA).

Kijk op de site van RVO voor uitgebreide informatie en voor het aanvragen van de subsidie. Op de site is tevens een lijst met veelgestelde vragen over de subsidieregeling.

18 % ledenkorting

Leden van Techniek Nederland kunnen behalve van de subsidie ook nog gebruik maken van de korting van 18% die Renault verleent op de aanschaf van een elektrische Master Z.E. of Kangoo Z.E. Voor het complete aanbod, kijk op de ledenvoordeelpagina van Techniek Nederland.

Voorwaarden en verplichtingen

Om in aanmerking te komen voor de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto's (SEBA) moeten aanvragers voldoen aan een aantal voorwaarden en verplichtingen.

Voorwaarden:

  • De koop- of financial leaseovereenkomst mag niet eerder zijn afgesloten dan op 1 januari 2021. Op het moment van de subsidieaanvraag mag de overeenkomst nog niet definitief zijn.
  • De bedrijfsauto mag op de datum van de aanvraag nog zijn geleverd zijn en nog niet op naam staan.
  • De aanschaf van een nieuwe elektrische bedrijfsauto vindt plaats met een overeenkomst;
  • De bedrijfsauto heeft een netto catalogusprijs of verkoopprijs van € 20.000 of meer, exclusief btw
  • De elektrische bedrijfsauto met een typegoedkeuring voor lichte voertuigen (WLTP) heeft een actieradius van minimaal 100 km. Voor de overige elektrische bedrijfsauto’s met een typegoedkeuring voor zware voertuigen geldt geen minimale actieradius waaraan moet worden voldaan.

Verplichtingen:

  • De gekochte emissieloze bedrijfsauto staat 3 jaar ononderbroken op de naam van de subsidieontvanger
  • Aanvrager bewaart alle documenten, zoals de koop- of financial leaseovereenkomst tot 3 jaar na datum tenaamstelling van de emissieloze bedrijfsauto.