EW04 Omslag 600
20 oktober 2020

50-gradentest

Help je klant bij de lagetemperatuurtest

50 graden.JPG

Krijgt jouw huis het warm van 50 graden? Die vraag staat centraal in de campagnes die Milieu Centraal, Urgenda, Vereniging Eigen Huis, de Consumentenbond en de gemeente Den Haag de komende maand voeren. Als het antwoord ‘ja’ is, is dat een perfect moment voor installatiebedrijven om de (hybride)warmtepomp onder de aandacht te brengen.

Het doel van de campagnes is om huiseigenaren zover te krijgen dat zij de aanvoertemperatuur van het water in de cv tijdelijk verlagen. Blijft het behaaglijk in huis? Dan is de (hybride) warmtepomp een reële optie. Wordt het te koud? Dan zijn éérst isolerende maatregelen nodig.

50-gradentest

Woningbezitters kunnen zich op de website van Milieu Centraal aanmelden om mee te doen aan de ’50-gradentest’. Zodra de buitentemperatuur volgens de weersverwachting in twee weken tijd minimaal twee keer lager wordt dan 2°C, krijgen de deelnemers daar een melding van. Zij verlagen dan de aanvoertemperatuur van het water in hun cv naar 50 graden. Via een online-tool vullen ze hun ervaringen in. Op basis daarvan krijgt iedere deelnemer een persoonlijk advies.

Help je klant

Vereniging Eigen Huis zal de ’50-gradentest’ van Milieu Centraal bij haar leden onder de aandacht brengen. De leden van VEH zijn natuurlijk ook de klanten van u als installatiebedrijf. Door deze actie genereert VEH extra aandacht voor verduurzaming. Het is goed mogelijk dat ook úw klanten aan een van de acties deelnemen. Zorg er dus voor dat u eventuele vragen op een positieve manier kunt beantwoorden.

Neem initiatief

U kunt ook zelf het initiatief nemen; breng de actie onder de aandacht bij klanten van wie u weet dat hun cv-ketel binnenkort aan vervanging toe is. De 50-gradentest is een prima manier om de effecten van een duurzaam alternatief te testen. Klanten die in een goed geïsoleerd huis wonen kunt u voorstellen om een monteur langs te laten komen om de aanvoertemperatuur tijdelijk te verlagen. Na twee weken kunt u de ervaringen met uw klant bespreken en de mogelijkheden voor verduurzaming doornemen.

Warmtepompcursussen

Steeds meer woningbezitters zijn geïnteresseerd in de mogelijkheden van een warmtepomp. U en uw monteurs zullen er zeker vragen over krijgen. Techniek Nederland heeft in samenwerking met Installatiewerk Nederland diverse warmtepomp-cursussen ontwikkeld. Maak er gebruik van zodat u klaar bent voor een duurzame toekomst van uw bedrijf.