EW07 omslag 600
2 mei 2019

Ambrava/Samsung stapt over op milieuvriendelijker koudemiddel

samsung

Ambrava/Samsung zal op korte termijn volledig omschakelen naar het koudemiddel R32 dat een lagere Global warming Potential (GWP) heeft. Deze omschakeling zal worden doorgevoerd in het volledige assortiment residentiële en licht commerciële split systeem airconditioning.

Ambrava is exclusief importeur/distributeur van Samsung warmtepompen, airconditioners en ventilatiesystemen in de Benelux. Samsung begon het proces van overgang naar dit nieuwe koudemiddel in 2018, met de lancering van R32 RAC (Room Air Conditioning) wandsystemen. Dit wordt nu voltooid door in 2019 het gehele assortiment met split systemen te vervangen, inclusief de Wind-free-producten.

Jerry Ploeg, Commercieel Directeur Ambrava/Samsung: ‘Het belangrijkste voor onze klanten is dat Samsung bij de introductie niet onmiddellijk de beschikbaarheid van een gelijkwaardig R410A-product zal staken. We zullen ons voorraadprofiel echter geleidelijk richten op de nieuwe R32-modellen, die efficiënter zijn dan de vorige modellen.

Hoger rendement

De nieuwe R32-koudemiddelmodellen bereiken een aanzienlijk hoger rendement dan die met R410A, met SEER's tot 7,6 en SCOP's tot maximaal 4,6. Het R32 koudemiddel heeft een ruim bereik en werkt bij een tempratuur van -20 ºC bij verwarmen. De voorgevulde leidinglengten zijn tevens verhoogd, wat zowel installatietijd en -kosten vermindert.