EW09 cover 600
19 februari 2018

aroTherm van Vaillant: een lekker stille warmtepomp

foto 2-vaillant

Vaillant presenteert dit voorjaar de aroTHERM split: een zeer stille en efficiënte lucht-waterwarmtepomp, die leverbaar is in vermogens van 3, 5, 7, 10 en 12 kW.

Door een breed modulatiebereik van het nieuwe invertersysteem heeft de stille warmtepomp ook bij een luchttemperatuur van -7 °C nog een constant vermogen. Zelfs tot een buitentemperatuur van -20 °C is er een optimaal vermogen. De aroTHERM split heeft geen watervoerende delen in de buitenlucht die kunnen bevriezen en dus ook niet warm gehouden hoeven te worden als de warmtepomp uitstaat.

Geen storende geluiden

Het Sound Safe System zorgt ervoor dat de bewoner geen storende geluiden ondervindt in zijn woning. De split warmtepomp kan daardoor ook in rijtjeswoningen goed toegepast worden. De aroTHERM split heeft energielabel AA+ voor verwarming en A voor tapwater. Bij de ontwikkeling van het toestel is rekening gehouden met optimaal gebruiksgemak. Alle onderdelen van de split unit zijn eenvoudig bereikbaar en goed te reinigen. De warmtepomp is voorzien van een duidelijk display met een uitgebreid diagnose- en servicemenu waarmee onderdelen afzonderlijk te testen zijn. Door de VR 920 communicatiemodule is bovendien beheer op afstand mogelijk.