EW11 cover 600
1 februari 2018

Atag Verwarming en Elco Heating Solutions bundelen krachten

atag2-jpg

Atag Verwarming en Elco Heating Solutions gaan samen verder. Vanaf vandaag vormen de twee bedrijven één sterk bedrijf dat in de utiliteitssector zowel wandhangende- als vloerstaande hoogvermogen verwarmingstoestellen aanbiedt.

Beide bedrijven zijn onderdeel van de internationale Ariston Thermo Group, een wereldspeler op gebied van verwarming en warmwaterbereiding met een wereldwijde omzet in 2016 van € 1,43 miljard. Het complete productaanbod wordt aangeboden onder de merken Ariston, ATAG, Elco, Chaffoteaux, Racold en NTI.

Sprong vooruit

Carl Berlo, CEO van Atag Verwarming noemt de samenwerking tussen Atag en Elco ‘een grote sprong vooruit.’ ’Elco en Atag passen uitstekend bij elkaar. Met de kennis, het netwerk van Elco en de techniek van de Atag-utiliteitstoestellen zal het mogelijk worden om de markt van hoog vermogen toestellen vanuit een vernieuwend perspectief te benaderen”.

Productie en verkoop

De productie van de toestellen blijft in Kerkrade en zullen in Nederland onder het merk Atag worden verkocht. Vanuit de Atag Verwarming hoofdvestiging in Lichtenvoorde zal de Nederlandse markt worden aangestuurd. Ook worden van hieruit de Nederlandse verkoop- en service-activiteiten gecoördineerd. Op deze manier ontstaat er een speler op de Nederlandse utiliteitsmarkt die, vanuit een breed productaanbod, alle segmenten van de utiliteitsmarkt kan invullen.

VSK 2018

Tijdens de VSK van 6 t/m 9 februari kunnen klanten in hal 7 kennismaken met de samenwerkende partners op stand D.106 van Atag in hal 7.