EW06 Omslag 600
12 april 2019

Ballastvrije montage en toch muurvast

technea

Of het nu om pv-panelen, collectoren, buitenunits of luchtbehandelingskasten gaat, met Jual Solar kun je alles muurvast op het dak monteren.

In Nederland is Technea Duurzaam de exclusieve leverancier van dit Deense product. De dakconsoles fixeer je rechtsreeks aan de bestaande dakconstructie waardoor de spullen die erop worden vastgezet een drie keer zo hoge trek- en drukbelasting aankunnen. Jual Solar is geschikt voor platte, hellende én gebogen daken; mét en zonder isolatie. Het maakt ook niet uit of het een betonnen, houten of stalen dakconstructie is.

Bevestigingsankers

Ondanks dat de bevestigingsankers door de dakbedekking gaan, garandeert Technea 100 procent waterdichtheid door elke console vóór aflevering op het werk in de fabriek te voorzien van de gewenste dakbedekking (EPDM, PVC of bitumen). De consoles zijn superlicht en in hoogte verstelbaar voor een waterpas oplevering, wat het werk van monteurs aanzienlijk vereenvoudigt. Uiteraard worden de consoles geleverd met bijbehorende aluminium draagprofielen en bevestigingsklemmen.

Levering op maat

Technea maakt per project een ontwerp op maat aan de hand van de technische gegevens van het dak. Dat garandeert een stormvaste montage in elke denkbare situatie, ook op grote hoogte waar veel wind is. Bij het monteren van buitenunits of lbk’s levert Technea bijbehorende dakdoorvoeren en resonantiedempers om ongewenste trillingen binnenshuis te voorkomen. Het ballastvrij monteren voorkomt scheurvorming in de dakbedekking en heeft als bijkomend voordeel dat de waterafvoer van het dak op geen enkel manier wordt gehinderd. en scheurvorming in de dakbedekking