EW06 Omslag 600
15 januari 2019

BAM Energy Systems levert energieconcept Zalmhaven

zalmhaven.JPGOp deze impressie toren de 215 m hoge Zalmtoren uit boven de Maas

Afgelopen najaar is gestart met de bouw van de Zalmhaventoren. Het complex wordt 215 meter hoog en krijgt 485 woningen en wordt naar verwachting opgeleverd in 2021. BAM Energy Systems levert integrale, duurzame energieconcept.

Toekomstige bewoners van het complex dat het hoogste in Nederland zal worden kunnen rekenen op een comfortabele warmte- en koudevoorziening met een 24/7 serviceverlening en een exploitatieperiode van dertig jaar. In het complex dat ook een parkeergarage en diverse commerciële huist komt een WKO-installatie, die in verbinding staat met twee krachtige warmtepompen. Om beide warmtepompen efficiënter en duurzamer te laten werken, benut BAM tevens teruggewonnen warmte uit de afzuiging van de parkeerventilatie. Voor piekmomenten in de energievraag wordt aansluiting op de Rotterdamse stadsverwarming gerealiseerd.

Continue monitoring

De werking van de energie-installaties wordt geoptimaliseerd door continue monitoring met het slimme energiemanagementsysteem BAM Building Analytics. Dit leidt tot een hoge bedrijfszekerheid en servicegraad en tot een efficiënt en voorspelbaar beheer en onderhoud. BAM richt een Energy Service Company (ESCo) op die eigenaar wordt van alle energie-installaties.