EW06 Omslag 600
15 november 2018

Basisschool Kameleon ontvangt 350.000 euro voor duurzame renovatie

kameleonMinister Ollongren (midden) met rechts naast haar wethouder Nederstigt van de gemeente Haarlemmermeer

Basisschool De Kameleon in Zwanenburg ontvangt 350.000 euro van het Rijk om haar duurzame, innovatieve en ambitieuze renovatieplannen uit te kunnen voeren. Minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) maakte dat vandaag bekend op de school.

Het ministerie trekt miljoenen uit voor duurzame en aardgasvrije schoolgebouwen in het hele land. Nog tien andere scholen in Nederland ontvangen een bijdrage. Wethouder John Nederstigt (Duurzame Ontwikkeling en Onderwijs) van de Haarlemmermeer zei enorm blij te zijn met de bijdrage waarmee De Kameleon de meest circulaire, energiezuinige en frisse school in Haarlemmermeer zal worden.

Volgens directeur Wendy Veldhuizen is duurzaamheid op communityschool De Kameleon een belangrijke pijler waaraan de onderwijzers veel aandacht besteden binnen en buiten de les. ‘Bij die visie past natuurlijk een duurzaam en toegankelijk gebouw. Dankzij de steun van het ministerie kunnen we nu aan de slag om onze ambities waar te maken.’

Gezond klimaat

Het innovatieprogramma van minister Ollongren moet bijdragen aan de klimaatdoelstellingen van Parijs en tegelijkertijd het klimaat in de scholen zelf verbeteren. Want op veel scholen blijken de temperatuurbeheersing en de ventilatie een probleem. Door een innovatieve en integrale benadering heeft dit programma naast het realiseren van aardgasvrije scholen ook een gunstig effect op de gezondheid en het functioneren van leerlingen en leerkrachten. Inmiddels hebben 92 scholen een aanvraag ingediend voor het programma.