EW07 omslag 600
4 november 2020

Batenburg Techniek neemt Digit Elektrotechniek over

Batenburg - DIGIT

Op 1 november heeft Batenburg Techniek uit Rotterdam Digit Elektrotechniek overgenomen. De overname ondersteunt de ambitie van Batenburg Techniek om de activiteiten in de industriële automatisering verder uit te bouwen.

Batenburg Techniek werkt als technisch dienstverlener in het hart van de smart industry. De meer dan 1.000 collega’s zijn gespecialiseerd in industriële automatisering, leveren industriële componenten en verzorgen de installatie ervan.
Digit Elektrotechniek uit Zwaag ontwikkelt, installeert en implementeert elektrotechnische installaties voor productieprocessen. Ook voor diverse industriële klanten in Noord-Holland ontwikkelt Digit Elektrotechniek diverse PLC, HMI en SCADA oplossingen.

Goede aanvulling

Directeur Ralph van den Broek van Batenburg Techniek (rechts) noemt Digit Elektrotechniek een goede aanvulling op de divisie Industriële Automatisering. ‘Hiermee richten wij ons op het verder bouwen aan onze specialistische kennis om daarmee dicht bij onze klanten te opereren. Daarnaast positioneren wij ons met deze overname sterker en breder in de markt.’       

Technisch hoogstaande projecten

Martijn Dekker van Digit Elektrotechniek stelt vast dat zijn medewerkers het meest in hun element als zij mogen bijdragen aan omvangrijke en technisch hoogstaande projecten. ‘Door aan te sluiten bij Batenburg Techniek vergroten we onze kansen op dit type projecten aanzienlijk. Ook qua carrièrekansen voor Digit-medewerkers is deze aansluiting een verbetering.’