EW02 cover 600
14 maart 2019

Bestaand huis betaalbaar van het gas af

nathan-alpha-innotec-LWDV.JPG

Martin en Ine van Hees besloten enige tijd geleden om hun huis in de Helmondse wijk Rijpelberg van de dure en niet duurzame gasgestookte Helmondse stadsverwarming af te halen en over te stappen naar een warmtepomp.

En dat kostte veel minder geld dan altijd wordt gedacht. Overstappen op een lage temperatuur afgiftesysteem was namelijk niet nodig. Samen met installateur Van Heugten kozen zij voor een Alpha Innotec LWDV lucht-waterwarmtepomp in combinatie met achttien zonnepanelen. Dit type warmtepomp heeft een monobloc systeem en kan met hoge aanvoertemperaturen werken. Hierdoor hoefde geen vloerverwarming aangelegd te worden en kon de familie eenvoudig en zonder dure verbouwing de warmtepomp laten plaatsen.

nathan-familieMartin en Ine van Hees gaan betaalbaar van het gas af

Geld besparen en CO2-uitstoot verminderen

Met hun zonnepanelen wekken Martin en Ine meer stroom op dan dat ze nodig hebben voor de warmtepomp en hun verdere eigen gebruik. Zo besparen ze per maand zo’n 70 euro in vergelijking met de stadsverwarmingskosten die ze eerder hadden. Met de komst van de warmtepomp en de zonnepanelen besparen ze niet alleen maandelijks geld bespaard maar stoten zij ook minder CO2 uit, doordat zij de benodigde stroom voor de warmtepomp zelf duurzaam opwekken.