EW06 Omslag 600
29 januari 2020

Bezoek het binnenklimaat Theater

VSK 2020

binnenklimaattheater.JPG

Het Platform Binnenklimaattechniek en haar partners presenteren tijdens de VSK-beurs (4- 7 februari) een nieuw concept: het Binnenklimaat Theater. Het doorlopende thema van het theater is ‘Een gezond binnenklimaat’, waarbij de nadruk zal liggen op gezondheid, energie en standaardisatie.

Het theater is een initiatief van een vooruitstrevende groep van partners van de Vereniging Leveranciers Luchttechnische Apparaten (VLA) waaronder AL-KO, Robatherm, Rosenberg Klimaattechniek, TROX, WOLF Energiesystemen, FläktGroup, NedAir, OC Verhulst en Systemair. Het programma biedt de bezoeker kennis, praktische tools en advies aan voor een gezond binnenklimaat en installatiekwaliteit in de (utiliteits)bouw. 

Gezondheid, Energie en Standaardisatie

De speerpunten gezondheid, energie en standaardisatie, zullen tijdens de lezingen uitgebreid aan bod komen. Zo zijn er presentaties van Hennes de Ridder en het Rijksvastgoedbedrijf (RVB), waarin standaardisatie belicht zal worden. Het RVB gaat samen met toonaangevende branches in de binnenklimaattechniek de standaardbestekken voor ventilatie, verwarming en koeling lanceren.
Ook zal er in het theater een programma verzorgd worden over kwaliteitsborging (commisioning), energie en een gezond binnenklimaat. Denk hierbij aan onderwerpen als: gezond gasloos, fijnstof en filtratie, Programma van Eisen (PvE) gezonde kantoren en Werkelijk EnergieNeutrale Gebouwen (WENG).

In gesprek met experts

Interactie met de bezoekers is een belangrijk uitgangspunt voor het Theater Binnenklimaat. Zo bevat het theater niet alleen een programma met lezingen, maar is er ook de KennisBank. Een fysieke balie waar bezoekers kunnen spreken met experts over gezonde kantoren, ontwerp- en realisatiekwaliteit, luchtbehandeling, kwaliteitskeurmerken zoals Eurovent en de relatie met fiscale regelingen en Ecodesign.

VLA Levenscyclustool

De KennisBank zal ook demo’s bevatten van een mooie tool: de VLA Levenscyclustool Luchtbehandelingskast (LCC-tool). Met deze tool kunnen luchtbehandelingskasten vergeleken worden op levenscycluskosten. De tool laat zien dat investeren in kwaliteit het binnenklimaat bevordert en zich over de levenscyclus uitbetaald.

Bekijk het volledige programma op www.binnenklimaattechniek.nl/vsk2020