EW04 Omslag 600
7 september 2018

BNR op zoek naar duurzame doeners

The Green Quest

The-Green-Quest-van-BNR_-campagnebeeld

Vanaf aanstaande maandag start op BNR Radio het programma ‘The Green Quest’. In het nieuwe programma gaat presentator Harm Edens op zoek naar de duurzame doeners van BV Nederland.

‘Om de klimaatdoelen te halen, moet Nederland keihard aan de bak’, zegt presentator Harm Edens in een persbericht. Hij heeft een team van duurzaamheidsspecialisten om zich heen verzamelt, zoals hoogleraar duurzaam innoveren Jacqueline Cramer. Talitha Muusse (commissaris MVO Nederland) en Marleen Prins van Engie. Het zogenoemd ‘Green Team’ zoekt bedrijven met een bewezen succesvol duurzaam project. Die mogen hun cases live presenteren op BNR Nieuwsradio.

Innovatie en klimaatdoelen

The Green Quest is gericht op bedrijven die door middel van innovaties bijdragen aan het behalen van de klimaatdoelen. Bestaande innovaties die voorbij de ‘idee en plan-fase’ zijn. Dat mogen producten, technische toepassingen of diensten zijn. Het gaat bijvoorbeeld om het op innovatieve wijze verminderen van je footprint of het maken van een positieve impact op het klimaat. Kortom: projecten die andere ondernemers inspireren om het anders te doen.

Inschrijving bedrijven

The Green Quest is vanaf nu elke maandag om 15.00 uur te beluisteren op BNR Nieuwsradio. Bedrijven kunnen zich aanmelden op www.thegreenquest.nl.