Omslag_EW05 600
30 december 2019

Building Holland presenteert duurzame oplossingen 2030

24-26 maart 2020

buidling holland

Tijdens Building Holland 2020 van 24 – 26 maart in RAI Amsterdam worden duurzame oplossingen voor 2030 gepresenteerd. Daarnaast ligt de nadruk op het presenteren van nieuwe concepten en tonen van samenwerkingsverbanden die nodig zijn om de oplossingen in de praktijk te realiseren.

De Nederlandse bouw-, installatie- en vastgoedsector staat de komende decennia voor grote uitdagingen om Nederland te verduurzamen. De energietransitie naar een gasloos Nederland en het hergebruik van grondstoffen zijn daarvan de twee meest in het oog springende voorbeelden. Building Holland speelt hier nadrukkelijk op in.

Circulariteit, Energietransitie en Slim & Gezond

Building Holland 2020 wordt opgebouwd langs drie thema’s: Circulariteit, Energietransitie en Slim & Gezond, waarbij de invalshoeken variëren van BIM tot Smart Buildings. Deze onderwerpen worden uitgewerkt op één van de drie kennispodia waar 150 sprekers de nieuwste inzichten presenteren, in sessies van elk 20 minuten. Elke dag zijn 50 sprekers geprogrammeerd. Het programma wordt samengesteld door Duurzaam Gebouwd, het landelijke integrale kennisplatform voor beslissers binnen de bouw- en vastgoedsector op het gebied van duurzaamheid.

Innovatieboulevards

Ook zijn er drie innovatieboulevards met een kleine 200 innovaties. Op de beursvloer presenteren 250 standhouders zich, eveneens met de laatste innovaties.

Innovation Challenge

Ook dit jaar koppelt de Rabobank haar naam weer aan de Innovation Challenge. De winnaars in drie categorieën (circulariteit, energietransitie en slim & gezond) worden bekend gemaakt op Building Holland.

Duurzame 50

ABN Amro is eveneens partner van het event met de presentatie van de ABN Amro Duurzame 50. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de persoon die het meest heeft bijgedragen aan de verduurzaming van de gebouwde omgeving. Eerder wonnen onder andere Thomas Rau, Claudia Reiner, Jan Willem van de Groep en Stefan van Uffelen de felbegeerde award.

Lees alles over het event op www.buildingholland.nl