EW06 Omslag 600
9 mei 2019

CO2-neutraal ondernemen, zo doe je dat!

3D afbeelding boek-3

De voorzitter van het Klimaatberaad, Nijpels, ontving vandaag een eerste exemplaar van het boek ‘CO2-neutraal ondernemen, zo doe je dat!’. Het boek geeft bedrijven en instellingen inzicht in hoe zij dankzij energiebesparing en duurzame opwekking voldoen aan wetgeving en klimaatbestendig ondernemerschap.

Nijpels ontving het boek uit handen van Klimaatplein-oprichter Rob van der Rijt. ‘De enorme aandacht voor klimaatbeleid, de wettelijke verplichtingen en de zoektocht naar concrete oplossingen zijn de aanleiding voor dit boek geweest’, zei Van der Rijt bij de overhandiging.

Handvatten

Nijpels gaf aan hoe belangrijk het is dat organisaties concrete handvatten wordt geboden om te verduurzamen. ‘Dit boek beschrijft met voorbeelden hóe het kan. In veel bedrijven valt nog veel winst te behalen met energiebesparing. Door het ondernemers makkelijk te maken moet het lukken sneller meer resultaat te boeken.’

Klimaatplein.com

Auteur Rob van der Rijt is oprichter Klimaatplein.com. Het online platform biedt organisaties tips, tools en concrete cases om de eigen impact op de opwarming van de aarde te verminderen. Van der Rijt schreef het boek vanuit de inmiddels ruim tien jaar ervaring en honderden gesprekken die hij had met ondernemers.

Rob van der Rijt Klimaatplein en Ed Nijpels Klimaatakkoord 3Rob vab van der Rijt (rechts) overhandigt eerste exemplaar van zijn boek aan Ed Nijpels