Omslag_EW05 600
10 september 2019

Consument én installateur profiteert van ‘Recycle-bonus’ Nefit Bosch

nefiti-recyclebonus

Een consument die die zijn oude cv-ketel inruilt voor een duurzamere oplossing van Nefit-Bosch krijgt daarvoor van de fabrikant minimaal 75 euro tot maximaal 375 euro. Installateurs profiteren ook. De fabrikant haalt de oude ketel op en betaalt daarvoor een vergoeding van 25 euro of 30 euro aan spaarpunten in het Nefit Bosch Partner Programma.

Jaarlijks worden in Nederland een kleine 400.000 cv-ketels afgedankt. De fabrikant zorgt ervoor dat oude cv-ketels worden ingezameld en voor 95 procent gerecycled en hergebruikt. De verschillende materialen, zoals RVS, koper en aluminium, worden machinaal gescheiden. Uit de printplaat van de ketel worden onder andere goud, zilver en koper teruggewonnen. Deze materialen gaan naar smelterijen en komen uiteindelijk terecht in de meest uiteenlopende nieuwe producten. De kunststoffen worden gesorteerd. Het bruikbare deel wordt als tweedehands grondstof ingezet bij de productie van kunststof producten, zoals auto-onderdelen en straatmeubilair.

Certificering

Voor de recycle-service werkt Nefit Bosch samen met een gecertificeerde partner: Riwald Recycling.  Daarmee is een hoog kwaliteitsniveau verzekerd voor inzameling, opslag, transport, recycling en hergebruik.

Internationale strategie

De actie past bij het internationale streven van moederconcern Bosch naar een duurzame toekomst. Op de korte termijn betekent dit dat Bosch meer groene stroom zal gebruiken en alle onvermijdelijke CO2-emissies compenseert. Tot 2030 zal de onderneming gaandeweg het aandeel hernieuwbare energiebronnen verhogen, zowel in de eigen productie als bij de inkoop van energie. Daarnaast investeert Bosch een miljard euro in de energie-efficiëntie van zijn locaties. Het concern steekt bovendien de komende jaren miljoenen extra in duurzame technologieën, zoals warmtepompen, waterstoftechnologie en Internet of Things.