EW06 Omslag 600
12 april 2021

De Groot Installatiegroep neemt Van Gemert uit Overloon over

DeGrootInstallatie foto door BarbaraTrienen.JPGFoto: Barbara Trienen

Het familiebedrijf De Groot Installatiegroep uit Emmen heeft familiebedrijf Van Gemert Installatiegroep uit Overloon overgenomen. De Groot Installatiegroep mag zich inmiddels rekenen tot de top 20 van best presterende installatiebedrijven van Nederland.  Na de overname is het bedrijf goed voor een omzet van circa 120 miljoen euro.

Totaalinstallateur Van Gemert Installatiegroep is al meer dan 50 jaar een begrip in de regio Eindhoven-Venlo-Nijmegen. Onder leiding van grootaandeelhouder en algemeen directeur Martijn van Gemert is de onderneming de afgelopen jaren sterk gegroeid en doorontwikkeld tot een solide, professioneel en financieel sterk installatiebedrijf. Omdat Van Gemert geen directe opvolging heeft, sluit het nu aan bij een sterke strategische partner die goed bij de cultuur past en de continuïteit en groei waarborgt.

Full-service familiebedrijf

De Groot Installatiegroep is een full-service (elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties en brandbeveiliging) familiebedrijf met 800 medewerkers verdeeld over 14 vestigingen. Het bedrijf wil de komende jaren verder doorgroeien tot een van de grotere installerende familiebedrijven van Nederland. De Groot fungeert als centraal aanspreekpunt voor de klant en werkt met vaste partners om het gehele proces, van ontwerp en installatie tot en met beheer & onderhoud, te realiseren. De Groot heeft een klantenkring opgebouwd in de industrie- en utiliteitsbouw en de werkzaamheden concentreren zich in de sectoren zorg, kantoor en spoorwegen.

Overeenstemmende visie

De overname kwam mede tot stand dankzij de wederzijdse goede ‘klik’ en overeenstemmende visie, vertelt Marcel de Groot. ‘Van Gemert heeft een sterke regionale voetprint in het werkgebied Oost-Brabant en Noord-Limburg. We creëren hiermee een solide basis voor het ontplooien van verdere activiteiten in deze regio’, aldus de directeur van De Groot Installatiegroep. ‘Het is onze ambitie om een uniek familiebedrijf binnen de installatiebranche te zijn en te blijven. De juiste balans tussen familiegevoel en bedrijfsbelang is dan ook van onschatbare waarde. Wij houden stevig vast aan die kernwaarden en voor de huidige opdrachtgevers van Van Gemert verandert er niets. Zij behouden hun vaste aanspreekpunt en hetzelfde serviceniveau.’