EW11 cover 600
17 september 2018

De voordelen van Incompany trainingen

mbi.JPG

Opleiden en trainen is meer dan ooit een aandachtspunt voor elke onderneming. Een incompany training is flexibel, doeltreffend en ook nog eens voordeliger, zegt Paul Jansen van Kenteq. Als goed voorbeeld noemt Jansen de cursus Monteur Beveiligingsinstallaties).

De cursus Monteur Beveiligingsinstallaties (MBI) wordt gegeven met een mobiel practicum. Dat betekent dat alle noodzakelijke praktijkmaterialen en opstellingen door de trainer naar uw onderneming worden meegenomen en ter plaatse door hem opgebouwd. Deze praktische methode is volgens Kenteq uniek in Nederland.

Gericht inspelen op behoefte

Incompany cursussen bieden volgens Kenteq grote voordelen. Paul Jansen, senior accountmanager bij Kenteq, spreekt dagelijks met directie en/of leidinggevenden van bedrijven waar behoefte is aan incompany cursussen. ‘Daardoor kunnen wij heel gericht inspelen op waar behoefte aan is binnen een onderneming. Dat doen wij door bijvoorbeeld deelnemers van te voren onderwerpen te laten aandragen. Een ander voordeel is dat bedrijven zelf de lestijden kunnen bepalen, ook in de avonduren als dat beter uitkomt. En omdat de cursus op het bedrijf wordt gegeven wordt veel reistijd en geld uitgespaard.’

Groepsverband

Volgens Jansen leren deelnemers ook beter in hun eigen vertrouwde omgeving en het volgen van de cursus met collega’s is goed voor het groepsverband van een afdeling of organisatie’, noemt hij nog twee voordelen.

Voorwerk leidinggevende

Jansen geeft aan dat er wel wat voorwerk aan vooraf gaat bij de leidinggevende. ‘Het is van groot belang dat de werkgever een training tijdig introduceert bij de medewerkers. Hij of zij moet dit met hen bespreken, hen inlichten en hen uitnodigen aan te geven wat ze nodig hebben om hun werk beter te kunnen doen. Dit betekent dat de leidinggevende het personeel moet betrekken bij de cursusinhoud. Daarna smeden wij samen met het bedrijf een cursus op maat.’