EW02 cover 600
26 september 2019

Digitaal dashboard voor efficiëntere service en onderhoud

Flamco_Remote_Service_3

Flamco start een digitale portal voor verwarmings- en koelinstallaties. Via dit dashboard met de fraaie naam Flamconnect krijgen installateurs en gebouwbeheerders realtime én interactief toegang tot Flamco apparaten. Deze connectiviteit maakt nieuwe digitale diensten mogelijk, zoals Remote Service. Door op afstand te monitoren, kan men zowel systemen als onderhoud optimaliseren en kosten reduceren.

Volgens de fabrikant hangt de toekomst van een goed werkende verwarmings- en koelinginstallatie niet alleen af van de kwaliteit van de producten, maar zeker ook van de connectie van hardware met digitale diensten. Daarom integreert de aanbieder van totaaloplossingen nu uitgebreide communicatiefuncties op basis van slimme technologie. Met Flamconnect speelt Flamco in op de mogelijkheden van IoT, Smart Devices en Connectivity.

Realtime en interactief

Remote Service biedt installateurs en gebouwbeheerders meer inzicht in en controle over de conditie van apparaten en systemen. Via de portal kunnen zij talloze parameters, zoals druk en temperatuur, van de aangesloten producten realtime en interactief uitlezen, analyseren én instellen. Hierdoor is het mogelijk om pro-actief op (storings)meldingen te reageren en die op afstand te verhelpen, nodeloze onderhoudsbezoeken te beperken en zelfs storingen te voorkomen.

Beschikbaarheid

Flamco verwacht binnen enkele jaren al haar aansluitbare producten via de portal te verbinden. Remote Service is nu al beschikbaar voor de Flamcomat en M-KU expansiesystemen, warmteafleversets en Flexcon PA AutoFill drukbehoudsystemen.