EW06 Omslag 600
20 april 2021

Digitale schouw helpt bij aan de man brengen warmtepomp

digitale afspraak-web

Tussen de vijftig en honderd warmtepompen per maand plaatst het jonge team van HeatTransformers. Stijn Otten en Gijs van Vrede, oprichters van het warmtepompenadvies en -installatiebedrijf, waren drie jaar geleden nog onbekenden van elkaar en deden niets met installatietechniek. Toch bedachten zij een slimme manier om warmtepompen aan de man te brengen en slim te installeren onder andere via een digitale schouw.

Ieder installatiebedrijf kent het probleem: een klant vraagt informatie aan over een warmtepomp, je gaat bij hem thuis langs, geeft advies en maakt een offerte. Vervolgens hoor je vaak niets meer en als je er achteraan belt blijkt dat de klant er toch nog even vanaf ziet of over na wil denken. Bij veel bedrijven leidt slechts een op de vier offertes naar een daadwerkelijke opdracht. Al die geïnvesteerde tijd moet toch verrekend worden met als gevolg dat de offertes duurder worden. En zo ontstaat een vicieuze cirkel met als gevolg dat er soms maar uit een op de vijf offertes een opdracht komt.

5 basisvragen

Bij HeatTransformers vragen ze vooraf korte en doelmatige informatie aan de potentiële klant. Ze beginnen met vijf goede basisvragen. Daarna wordt er gebruik gemaakt van professionele satellietbeelden en gegevens uit de BAG-viewer van het Kadaster. Na inlevering van een tweede vragenlijst wordt de digitale schouw ingepland waarbij de bewoner via videobellen zijn woning laat zien. Slechts bij hele complexe situaties of als ze ergens niet volledig zeker van zijn plannen ze een normale schouw in. Hierna volgt  een voorlopige offerte, die in 85% van de gevallen onveranderd blijft.

100 warmtepompen per maand

“De digitale schouw scheelt enorm veel tijd en de lokale installatiepartners maken het schaalbaar zodat wij onze focus kunnen houden op de klant. We zijn niet getrouwd met een merk, we werken productonafhankelijk en kiezen altijd voor de beste oplossing voor de klant. Momenteel plaatsen wij  rond de honderd warmtepompen, hybride en all electric, per maand en we groeien goed. Het is mooi om te zien dat ons systeem werkt.”

Lees het complete artikel op de website van warmte365