EW11 cover 600
23 januari 2019

Edwin Hoogerwerf nieuwe directeur Daikin

hoogerwerf

Edwin Hoogerwerf (43) is de nieuwe Managing Director van Daikin Nederland. Hij volgt Anthony Dimou op, die per 1 januari is aangesteld als Deputy General Manager Sales Daikin Europe.

De uit Rotterdam afkomstige Hoogerwerf kent Daikin als zijn broekzak en bekleedde in de afgelopen jaren diverse functies binnen de organisatie, zowel in Nederland als bij Daikin Europe. Het afgelopen jaar heeft hij zich als Deputy Managing Director al kunnen voorbereiden op zijn nieuwe rol.

Zakelijke markt

Hoogerwerf denkt dat hij zijn organisatie goed kan begeleiden naar een volgende fase. 'Alle lichten staan daarvoor op groen. De komende tijd hebben we nog een aantal vacatures in te vullen en veel installateurs te trainen en voor te bereiden op installatie van de warmtepomp.  De toekomst van Daikin Nederland zal als wereldwijd marktleider vooral gericht zijn op de zakelijke markten, alhoewel we nu al flink warm lopen op de markt voor consumenten.

Sponsoring schaatsen

Met de sponsoring van schaatsend Nederland, via de KNSB, en het online platform ‘Hetnieuweverwarmen.nl’ investeert Daikin flink in de naamsbekendheid, die de fabrikant volgens Hoogerwerf op termijn moet helpen bij de verkoop van de kwalitatieve warmtepompen.