Omslag_EW05 600
9 september 2019

Een goed gesprek met je airco

foto 15-panasonic

Een goed gesprek met je airco? Dat kan sinds kort met de airconditioners en PACi-systemen van Panasonic die je kunt bedienen via spraakbesturing. De functionaliteit is compatibel met zowel Google Assistant als Amazon Alexa en beschikbaar via de Comfort Cloud-app.

Met het nieuwe speeltje kunnen gebruikers met behulp van hun stem onder meer het systeem in- of uitschakelen, de modus veranderen, de temperatuur instellen en de status van het apparaat opvragen. Om het gebruiksgemak en comfort te optimaliseren is het mogelijk op maat gemaakte opdrachten te creëren in de Google Home app of Alexa Routines. Zo kan de opdracht 'Ok, Google. Goedemorgen' worden geprogrammeerd om een specifieke temperatuur in te stellen en gebruikers tijd te besparen.

Ook voor commerciële omgevingen

De spraakbesturing is ook compatibel met PACi-systemen voor commerciële omgevingen. De functionaliteit helpt een optimaal binnenklimaat te creëren. Zo kan met een spraakopdracht worden ingesteld op welke temperatuur een ruimte voor aanvang van de werkdag moet zijn gebracht. Werknemers kunnen hierdoor bij aankomst direct in een aangenaam werkklimaat aan de slag. De functionaliteit is voorlopig nog alleen beschikbaar in het Engels. De fabrikant kondigt aan druk bezig te zijn de functionaliteit ook in andere talen beschikbaar te stellen.