Omslag_EW05 600
4 juni 2020

Eerste 6 cursisten ontvangen certificaat Lichtadvies Binnenverlichting

Binnenverlichting

In januari is de cursus Erkenningsregeling Lichtadvies Binnenverlichting gestart. De eerste groep van zes deelnemers is inmiddels geslaagd. De volgende cursussen beginnen in september via Lighting Design Academy (LDA) en Meutzner Licht Opleidingen (MLO).

Installateurs van binnenverlichting kunnen hun kennis zichtbaar maken door het behalen van de InstallQ-erkenningsregeling Binnenverlichting. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet een bedrijf beschikken over de erkenningsregeling voor laagspannings-installaties van InstallQ en de cursus Erkenningsregeling Lichtadvies Binnenverlichting met goed gevolg hebben afgerond.

Klant adviseren

‘Door meer vragen te stellen aan de klant aan de hand van een stappenplan krijg ik nu alle benodigde gegevens boven tafel. Daardoor kan ik de klant beter adviseren’, zegt Chi Meng Li van 4Some Technisch Beheer, een van de geslaagden van de cursus. Advisering en ontwerp zijn belangrijke aandachtspunten in de nieuwe erkenningsregeling.

Slimme ledverlichting

Innovaties in binnenverlichting gaan razendsnel; mede dankzij de opkomst van slimme ledverlichting zijn de mogelijkheden enorm toegenomen. Met een advies en ontwerp op maat kunnen bedrijven niet alleen hun energierekening tot wel 70% omlaag brengen, maar ook hun medewerkers een optimale werkomgeving bieden waar zij fitter én productiever zijn.

E-learning modules

De cursus Lichtadvies Binnenverlichting is zo ingericht dat deelnemers gedeeltelijk zelf kunnen bepalen wanneer zij de lesstof volgen. Een deel van de cursus wordt namelijk aangeboden via de e-learning modules ‘basis licht en verlichtingskunde’ en ‘lichtbronnen en armaturen en controls’. Daarnaast zijn er klassikale cursusonderdelen ‘lichtontwerp interieur’, ‘lichtsoftware’ en ‘soft skills/adviesvaardigheden’. De cursisten sluiten de cursus af met een examen. Die bestaat onder meer uit het verstrekken van een advies voor binnenverlichting in een specifiek gebouw.

De nieuwe erkenningsregeling is een initiatief van Techniek Nederland en FEDET-NLA. Beide organisaties werkten daarbij samen met opleiders, opleidingsfonds Wij Techniek en kwaliteitsorganisatie InstallQ. In september start deze cursus weer als er voldoende aanmeldingen zijn. Lees alle informatie over de cursus en aanmelden op de opleidingenpagina van Techniek Nederland.