EW02 Cover 600
19 juni 2018

Endura Delta van Renson krijgt ‘Passive House’ certificaat

Endura_Delta_met_App-2

Met het ‘Passive House’ certificaat op zak is de Endura Delta balansventilatie-unit van Renson klaar voor alle passief huizen. Zowel de 330 als de 380 m³/h debietvarianten van de unit behaalden het wereldwijd erkende ‘Passive House Certificate’. Dat betekent dat elk passiefhuis kan worden uitgerust met het vraaggestuurde balansventilatiesysteem met warmteterugwinning.

Dankzij ingebouwde sensoren in de unit die 24/7 het vocht-, CO2- en het organische stofgehalte in de binnenlucht meten, stemt de Endura Delta z’n ventilatieniveau af op het leefpatroon en de behoeften van de bewoner. Die vraagsturing levert een hoog renderend, zuinig en stil ventilatiesysteem op dankzij de efficiënte warmtewisselaar die tot 89 procent van de warmte uit de afgevoerde ventilatielucht recupereert.

Installatiegemak

De ventilatie-unit is beschikbaar in een variant met vier aansluitingen bovenaan voor plaatsing op de begane grond of in de kelder én met twee aansluitingen boven/ twee onderaan voor plaatsing op zolder. De unit is standaard uitgerust met een vorstbeveiliging zodat er ook bij koudere temperaturen een goede luchtkwaliteit kan worden gegarandeerd. In gebieden met extreme weersomstandigheden is er zelfs de mogelijkheid om een ventilatie-unit met voorverwarmingselement te kiezen. Een bypass functie zorgt er dan weer voor dat de warmtewisselaar in de zomer omzeild kan worden voor nachtventilatie.

Filters

Standaard is de Endura Delta uitgerust met Coarse filters; optioneel is een PM1 pollenfilter verkrijgbaar. Met Easyflex-luchtkanalen, Acoudec, dak- en muurdoorvoeren en sQair-ventielen heeft Renson ook alle componenten in huis voor een efficiënte totaal installatie van het balansventilatiesysteem.

App

Met een speciaal ontwikkelde app kan de gebruiker de ventilatie-unit binnen een thuisnetwerk vanaf de smartphone aansturen, het ventilatieniveau programmeren en de algemene binnenluchtkwaliteit monitoren. De app meldt bovendien wanneer filters aan vervanging of nazicht toe zijn. Via dezelfde app kan de installateur het balansventilatiesysteem handig en snel inregelen. Het maakt het ook een stuk makkelijker om de debieten te loggen en alle instellingen per installatie overzichtelijk bij te houden om eventueel noodzakelijk onderhoud in te plannen.