Omslag_EW05 600
20 december 2019

ESAS neemt Spitters over

Uitbreiding IoT diensten

esas_bavo_de_cock-2Bavo de Cock, CEO ESAS

Met de overname van Spitters uit Nederland bevestigt de ESAS-groep uit België (met vestiging in Hedel in Nederland) de strategie om een kwalitatief ‘end-to-end’ dienstenaanbod op te bouwen in telecom en utilities.

ESAS installeert en beheert toestellen die met het internet verbonden zijn, zowel bij particulieren als bedrijven in de Benelux. Het bedrijf levert monitoring en service op afstand, technici voor interventies (field services), outsourcing, field management-software en sinds recent ook infratechniekdiensten voor fysieke telecommunicatienetwerken - zowel in glasvezel, koper als coax.

Ondersteuning IoT-diensten

Spitters is gespecialiseerd in engineering, aanleg, onderhoud en beheer van fysieke telecommunicatienetwerken; zowel in glasvezel als coax. Bij het bedrijf uit Waalre werken 425 medewerkers.  ‘Al deze gespecialiseerde werkkrachten komen er nu bij om de uitbreiding van onze IoT-diensten te ondersteunen’, vertelt Bavo De Cock, de nieuwe CEO van ESAS.

Klaar voor de toekomst

ESAS is klaar voor de toekomst. ‘Met deze versterking’. Zegt De Cock, ‘kunnen we in de Benelux een end-to-end-dienstverlening aanbieden, van netwerkaanleg en onderhoud tot en met de aansluiting in de woning alsook het verbinden en herstellen van slimme toestellen.’