EW02 Cover 600
7 september 2018

E&W September vandaag op de deurmat

Thema: De Comfortabele Winter

omslag

Onder het thema 'De comfortabele winter' hebben we de content van de september-editie van E&W Installatietechniek lekker dik ingepakt. Met als eye-catcher de E&W Warmtepomp Kennistest. Met acht themaverhalen, zes techniekartikelen en drie artikelen over bedrijfsvoering en marktkansen. Mis 'm niet: de aftrap voor het hoogseizoen.

Wat weet u van de warmtepomp? In vijftien scherpe vragen, samengesteld in samenwerking met diverse partners dagen we de lezer (ook online) uit mee te dingen naar een gratis Warmtepompverkenner ter waarde van € 2.950,00 euro. Deelnemers ontvangen na de uiterste inzenddatum de goede antwoorden. Later dit jaar publiceren we die uiteraard ook in E&W.

Verder staat E&W boordevol artikelen over de waarde van een goed imago en over het commerciële nut van certificeringen. We moedigen we installatiebedrijven aan zich niet gek te laten maken door een prijzenoorlog maar te blijven kiezen voor kwaliteit.

Energiegebruik

En natuurlijk hebben we aandacht voor de onstuitbare opmars van de combinatie pv/warmtepomp, leggen we uit hoe het energieverbruik in Nederlandse huishoudens in elkaar steekt en stellen we twee bedrijven in Friesland als voorbeeld voor samenwerking om te komen tot energieneutrale woningen.

Zuinige buitenverlichting

Ook leggen we uit hoe gekoppelde domotica comfort en sfeer in en om het huis kan vergroten, dat zuinige buitenverlichting ook chique kan zijn, brengen we de kennis over koudemiddelen in zeven vragen over het voetlicht en behandelen we de wet- en regelgeving die volgens NEN1010 moet worden toegepast bij installaties in medische ruimten.

Johan Cruijff

En er is nog meer: ultrasone flowmeting, de megabatterij van de Johan Cruijff Arena, een nieuwe kijk op decentraal ventileren en een circulair en volledig demontabele horeca-zaak; wie het hele spectrum van installatietechniek op de voet wil volgen, kan niet om E&W heen.