EW04 Omslag 600
9 september 2019

Flamco maakt installeren van warmtepompen makkelijker

Lancering installatiepakketten en webconfigurator voor alle warmtepompen

flamco-aangepast

De vraag naar warmtepompen stijgt snel. Veel installateurs zijn op zoek naar ondersteuning en gemak om warmtepompsystemen adequaat te installeren. Speciaal voor die groep introduceert Flamco speciale installatiepakketten en een webconfigurator.

De fabrikant wil het installateurs makkelijk maken om voor elke situatie in één keer de juiste toebehoren te kiezen, zonder iets te vergeten. Daar bovenop claimt Flamco met de extra opties uit de pakketten warmtepompsystemen ook nog eens energie-efficiënter te maken.

Drie pakketten

Flamco heeft op basis van haar uitgebreide assortiment drie installatiepakketten voor warmtepompen samengesteld: Basic, Comfort en Premium. De pakketten bevatten de belangrijkste toebehoren voor de meest voorkomende situaties. Zo volstaat het Basic pakket (met o.a. een expansievat, veiligheidsventiel, bijvulmogelijkheid en twee vlotterontluchters) in de meest gangbare situaties. Het Comfort pakket omvat daarenboven onder andere lucht- en vuilafscheiders, waarmee de installateur het warmtepompsysteem qua energie-efficiëntie kan optimaliseren. Het Premium pakket bevat naast de eerder genoemde toebehoren ook een buffervat, een pompgroep, een expansievat voor drinkwater, een terugstroombeveiliging en een veiligheidsventiel.

Webconfigurator

In aanvulling op de drie standaard pakketten biedt Flamco een webconfigurator waarmee de installateur een aansluitpakket op maat kan samenstellen. Door de basisgegevens van het warmtepompsysteem online in te vullen, rolt er een bestellijst van de specifiek benodigde toebehoren voor de groothandel uit.