EW02 Cover 600
9 juli 2018

Geberit en Sphinx spelen in op tekort aan handjes in de branche

urinoir-beter

Het aantal opdrachten neemt hard toe, maar het aantal ‘handjes’ in de installatiebranche neemt af. Geberit en Sphinx bieden de helpende hand; met slimme productoplossingen die het installatiegemak bevorderen en daardoor de benodigde de installatietijd naar beneden brengen.

De producten en systemen van Geberit en Sphinx zitten vol slimmigheden. Zoals de GIS wc module, een flexibel modulesysteem dat kant-en-klaar uit de doos verwerkt wordt zonder hak- en breekwerk. De maakt tijdrovende rachelconstructies of het infrezen van leidingen overbodig. Het werkt snel en past altijd; schuif het frame uit op de juiste breedte van de toiletruimte, plaats de voorgeboorde gipsplaten ertegenaan en het toilet is klaar om betegeld te worden.

Mapress

Een ander goed voorbeeld is het aanvoerleidingsysteem Mapress; een perfect op elkaar afgestemd assortiment buizen, fittingen en gereedschap. Het persproces is simpel en snel, dankzij de gekleurde persindicators bij elke fitting waardoor direct zichtbaar is of deze al is geperst of niet.

Douchegoot

De CleanLine douchegoot is ook een gebruiksvriendelijke oplossing voor de installateur. De afdichtingsfolie van de douchegoot is fabrieksmatig aan de afvoer bevestigd. Dit scheelt tijd, installatiestress en het beperkt het risico op lekkage tot een minimum.

Wandbevestiging

De urinoirs Preda en Selva zijn snel en vakkundig te monteren, dankzij een speciale wandbevestiging. Ook het onderhoud is eenvoudig. Zo is de sproeikop vanaf de voorzijde toegankelijk en de sifon van bovenaf. Het goed bereikbare dockingstation (foto) bevindt zich aan de onderzijde van de urinoirs en huist de geïntegreerde urinoirsturing. Bij een storing is hierdoor altijd alles makkelijk toegankelijk en hoeft het urinoir niet van de wand.

Douchevloer

De Setaplano douchevloer bestaat uit een makkelijk instelbaar installatieframe, voorzien van voorgemonteerde onderdelen, zoals afdichtingsfolie die een waterdichte douchevloer garandeert. Het reeds aanwezige afschot van de Setaplano douchevloer zorgt voor een aanzienlijke tijdwinst bij de aanleg.

ProApp

Naast slimme producten biedt ook slimme technologie uitkomst. Met de ProApp van Geberit op zak kunnen monteurs ter plekke actuele informatie opvragen van alle inbouwreservoirs en urinoirsturingen, die in de afgelopen vijftig jaar door Geberit zijn ontwikkeld zijn.