EW04 Omslag 600
10 juni 2020

Gebouwen gaan energie delen

BAM en Entrnce werken samen bij energiedienstverlening

BAM

BAM Energy Systems en Entrnce International zijn een strategische samenwerking in energiedienstverlening aangegaan. Entrnce heeft hiervoor een onafhankelijk platform ontwikkeld dat toegang biedt tot de energiemarkten en gebruikers in staat stelt energie te delen.

Het platform zorgt ervoor dat duurzaam opgewekte energie optimaal en zoveel mogelijk lokaal worden benut en stelt BAM in staat de energievoorziening voor haar zakelijke klanten aantoonbaar duurzaam, en betaalbaar te maken.

Slimmer

Door gebouwen slimmer te maken is het mogelijk de energie te gebruiken op het moment dat deze beschikbaar is. Dat resulteert niet alleen in energiebesparing, maar leidt ook tot het optimale gebruik van lokaal opgewekte energie en voorkomt pieken op het net. Dit betekent dat gebruikers kunnen kiezen voor aantoonbaar duurzame energie en voordelige prijzen. Het platform levert hierdoor een belangrijke bijdrage aan de stabiliteit en betaalbaarheid van het energienet.

Eigen kantoor

BAM zet het platform nu al in voor haar eigen kantoorgebouwen in Bunnik en verwacht dit vernieuwende energieconcept snel beschikbaar te kunnen maken voor de zakelijke markt. De verbinding tussen de dataplatformen van BAM en het Entrnce platform stelt BAM nog beter in staat gebouwspecifieke adviezen te geven. Hiermee kunnen energie- en systeemoptimalisaties direct met de onderliggende businesscase aan de gebouweigenaar worden voorgelegd. Dat geeft de gebouweigenaar de kans kosten te reduceren en de C02-footprint te verlagen.

Adaptieve gebouwen

Dennis van Goch, programmamanager Innovatie bij BAM Energy Systems gelooft dat adaptieve gebouwen een sleutelrol gaan spelen in een gezonde, duurzame en verbonden toekomst. ‘Door gebouwen te verbinden in energiegemeenschappen, en door slim om te gaan met de beschikbare duurzame energie, verhogen we de waarde van duurzame maatregelen. Entrnce maakt het mogelijk voor ons en onze klanten om op een transparante manier energie uit te wisselen en gebruik te maken van aantoonbaar duurzame energie.'