EW02 cover 600
9 april 2019

Gegarandeerde energieprestatie met HEO

heo.JPG

Vandaag presenteerden zes leveranciers van bouwmaterialen en installatietechnieken tijdens Building Holland House Energy Optimum (HEO). Met het systeem bouw je energiezuinige woningen en zorg je dat je opdrachtgevers een verzekerde energieprestatiegarantie kunt geven.

HEO is ontstaan uit een strategische samenwerking tussen Atag Verwarming, Ubbink, Duco Ventilation & Sun Control, Jaga, Kingspan Insulation en Kingspan Unidek. Deze partners ontwikkelden het systeem vanuit de vraag van architecten, ontwikkelaars, corporaties en aannemers om nieuwbouwwoningen te laten voldoen aan BENG en NOM-eisen.

Afstemming

In het uitgewerkte systeem zijn alle bouwkundige (isolatie en luchtdichting) en installatietechnische (verwarming, koeling en ventilatie) maatregelen optimaal op elkaar afgestemd. De grootste besparing wordt bereikt door verbetering van het ontwerp- en bouwproces. De geïntegreerde pre-engineering hoeft in de praktijk alleen nog maar projectspecifiek te worden toegepast. 85 Procent van het voorwerk is al verricht. Deze integrale benadering zorgt ervoor dat het gehele bouwproces sneller verloopt dan normaal. De besparing kan volgens de initiatiefnemers oplopen tot meer dan 10 procent.