EW07 omslag 600
1 april 2020

Grohe gaat voor Cradle to Cradle

c-to-c web2.JPG

Eind maart lanceerde Grohe haar nieuwe digitale platform GROHE X voor zowel professionele partners als consumenten. Hoogtepunt tijdens de lanceringsweek was de bekendmaking van de Cradle to Cradle Certificering voor de vier bestverkopende producten van Grohe.

De certificering is volgens Grohe een bewijs dat het merk een voorloper is op het gebied van duurzaamheid in de sanitaire branche. In tegenstelling tot het lineaire ‘take-make-waste model’ staat Cradle to Cradle voor een circulaire cyclus van materialen. Producten worden zo geproduceerd dat aan het einde van de levensduur de componenten gebruikt kunnen worden om nieuwe producten te creëren.

Cradle to Cradle certificering

‘Het behalen van Cradle to Cradle-certificeringen op Gold-niveau is een enorme stap binnen onze duurzaamheidsdoelstellingen’, zei Thomas Fuhr van Grohe tijdens de lanceringsweek. Om een ​​certificering te behalen, wordt een product beoordeeld op de volgende vijf categorieën: kwaliteit van het materiaal, materiaalhergebruik, hernieuwbare energie, waterbeheer en sociale rechtvaardigheid.’

Duurzame transformatie

Fuhr zei ook trots te zijn dat Grohe zich als een van de eerste merken in de sanitairbranche inzet voor een duurzame transformatie en een nieuwe maatstaf neerzet. ‘De bouwsector is goed voor meer dan 50 procent van de wereldwijde materiaalconsumptie. Daarom is de overgang van een lineair model naar een circulaire economie essentieel om de exploitatie van natuurlijke hulpbronnen te stoppen.’

Ondersteuning loodgietersopleidingen

Tijdens de lanceringsweek introduceerde Grohe ook het nieuwe programma 'GROHE Installer Vocational Training and Education' (GIVE). Gezien het tekort aan geschoolde installateurs in de sanitairbranche, vindt de fabrikant het belangrijker dan ooit om een aantrekkelijk opleidingsprogramma aan te bieden aan jongeren. Het merk zal loodgietersscholen ondersteunen bij het creëren van trainingsraamwerk door moderne trainingsfaciliteiten te installeren en leermateriaal en ervaren technische trainers aan te bieden.

Binnenkort in E&W
De certificering was voor E&W aanleiding in te gaan op het beleid van Grohe op het gebied van circulariteit. In het juni-nummer dat in het teken staat van het thema Circulair spreken wij met de topman van Grohe.

platform grohe x.JPG

Digitale ervaringsplatform GROHE X

GROHE X biedt informatieve en inspirerende content voor zowel professionele zakenpartners als consumenten van Grohe. Afgestemd op de behoeften en interesses van de betreffende doelgroep, wordt een programma op maat aangeboden met onder meer instructievideo's, achtergrondartikelen en 360°-leefruimtes waarin bezoekers zich kunnen onderdompelen in de nieuwe producthighlights.