EW11 cover 600
14 maart 2018

Grohe SmartControl Inbouw: optimale functionaliteit en comfort

ffoto 14 Grohe SmartControl 1

Sanitairfabrikant GROHE introduceert het SmartControl inbouwdouchesysteem in combinatie met de Rapido Smartbox. Deze nieuwe combinatie biedt meer ruimte onder de douche zonder in te leveren op functionaliteit en comfort dankzij de slimme installatie achter de muur en het platte design van slechts 43 mm.

Het douchesysteem heeft een intuïtieve bediening. Je kunt één van de straalsoorten selecteren door een knop in te drukken en het volume van de waterstraal aanpassen door aan de knop te draaien. Hiermee hebben gebruikers de volledige controle.

ProGrip-knoppen

De ProGrip-knoppen zijn gemakkelijk te bedienen en voorzien van duidelijke symbolen voor de verschillende douche- of badopties. De volumeregeling van de waterstraal is volledig geïntegreerd. Om een handdouche en hoofddouche met twee type stralen te bedienen waren tot op heden twee inbouw- en twee opbouwdelen nodig. De combinatie van de GROHE SmartControl Inbouw met de Rapido SmartBox maakt dat nu een stuk eenvoudiger. Je kunt beide vanaf nu tegelijkertijd bedienen met slechts één inbouwbox en één opbouwdeel. Hierdoor heb je de controle over drie douche- of badvulfuncties in één systeem.

TurboStat

De ingebouwde TurboStat technologie zorgt dat het water binnen een fractie van een seconde op de gewenste temperatuur is en constant blijft tijdens het douchen. De thermostaat is ook uitgerust met een SafeStop knop van 38 graden Celsius en kan worden aangevuld met een extra limietstop bij 43 graden Celsius. Als het koude water stopt, wordt de waterstroom direct uitgeschakeld. Dit om risico op verbranding te voorkomen.

Bedieningspaneel

Het bedieningspaneel is in zowel een ronde als vierkante uitvoering verkrijgbaar met stijlvolle afwerkingen in klassiek chroom of moon white acrylglas. De Grohe SmartControl Inbouw is leverbaar met één, twee of drie bedieningsknoppen plus één mengknop voor de gewenste watertemperatuur.