EW11 cover 600
24 januari 2019

Groothandel stoomt installateur klaar voor de energietransitie

WasCollege ISSO 72

Wasco is natuurlijk een groothandel, maar sinds 2014 heeft het ook een WasCollege, waarin het eigen medewerkers, maar ook installateurs opleidt op het gebied van regelgeving en producten. Sinds januari is het WasCollege gestart met nieuwe vakopleidingen om installateurs klaar te stomen voor de energietransitie.

Wasco is in de eerste plaats groothandel in verwarming, sanitair, koeltechniek, ventilatie en onderdelen. In het vernieuwde Wasco Energie Centrum in Twello volgen installateurs bij het WasCollege vakgerichte opleidingen om zich verder te specialiseren. Sinds 2018 kunnen installateurs via het WasCollege het F-gassen certificaat halen. De F-gassenopleiding is een groot succes en zal in 2019 worden voortgezet.

Warmtepompopleidingen

Dit jaar maakt Wasco de volgende stap door ook de opleidingen voor ISSO 72 voor grondgebonden warmtepompen en ISSO 98 voor lucht-waterwarmtepompen aan te bieden. Wasco is officieel erkend opleider hiervan. Installateurs kunnen via Wasco het landelijk erkende ISSO certificaat halen.

Andere opleidingen

Bij het WasCollege kunnen installateurs nog meer opleidingen volgen, zoals F-gassen Categorie II, Inregelen van Cv-installaties, Toepassingen Warmtepompsystemen en Gezond Binnenklimaat.