EW07 omslag 600
30 april 2020

Grote opdracht voor Synto en Paree in Zierikzee

Opsteker in coronatijd

syntho2

De Zeeuwse installatiebedrijven Synto en Paree hebben een omvangrijke opdracht verkregen van de gemeente Schouwen-Duiveland voor de nieuwbouw van de scholen Pieter Zeeman en De Meie, op het Hatfieldpark in Zierikzee.

De klus betekent voor Syntho, sinds november 2019 onderdeel van de Unica Groep een van de grootste opdrachten in de geschiedenis van het bedrijf. De nieuwbouw gaat na oplevering plaats bieden aan het Pieter Zeeman, de laatste middelbare school op Schouwen-Duiveland, en aan De Meie, dat speciaal basisonderwijs aanbiedt. In totaal gaat de nieuwe locatie circa 1.000 leerlingen huisvesten.

Slagkracht

Marco Verbeek, directeur van Synto: ‘Ons bedrijf heeft door de aansluiting bij technisch dienstverlener Unica meer slagkracht gekregen om opdrachten van deze omvang uit te kunnen voeren. We kunnen terugvallen op de kennis en kracht van Unica, maar onze regionale aanwezigheid heeft voor de opdrachtgever een duidelijke meerwaarde. Het is mooi om te zien dat deze aanbesteding resulteert in opdrachten voor meerdere Zeeuwse bedrijven.’

Technische installaties

Verbeek doelt onder andere op Paree. Synto gaat namelijk alle werktuigbouwkundige installaties verzorgen, zoals de luchtbehandeling, meet- en regeltechniek, sanitair, rioleringen, warmtepompen, vloerverwarming en naverwarmers. Terwijl collega-installateur Paree uit ’s-Heerenhoek de elektrotechnische installaties zal realiseren. Bouwbedrijf Schrijver uit ’s-Gravenpolder neemt het bouwkundige deel van de nieuwbouw voor zijn rekening. In de zomer van 2021 moet de nieuwbouw gereed zijn, zodat het schooljaar ’21 – ’22 in de nieuwbouw van start kan gaan.