EW04 Omslag 600
14 november 2019

Healthbox 3.0 wint Batimat Innovation Award

Renson_InnovationAward_OlivierFabre_NickDeLandsheer-kleinCommercieel directeur Olivier Fabre (links) en Nick de Landsheer van Duco bij de winnende Healthbox 3.0

Tijdens de Batimat in Parijs ontving Renson de Innovation Award voor haar Healthbox 3.0. De vraaggestuurde ventilatiebox  zorgt op een slimme en volautomatische manier voor gezonde lucht in huis.

Deze nieuwe generatie vraaggestuurde ventilatie communiceert actief met zowel de bewoner als de installateur via een bijbehorende applicatie. Zo heb je als gebruiker altijd en overal zicht op de luchtkwaliteit in huis en de activiteiten van het ventilatiesysteem. Met extra tips en personalisatiemogelijkheden per kamer, stemt uw klant de ventilatie nog beter af op zijn leefritme. Daardoor wint u als installateur weer tijd bij de installatie én opvolging van het ventilatiesysteem.

Slim en energiezuinig

Dankzij de ingebouwde sensoren die het vochtgehalte, het CO2- en/of VOC (vluchtige organische stoffen of ‘geurtjes’)-niveau continu monitoren,  past Healthbox 3.0 het ventilatieniveau aan waar en wanneer dat nodig is. De SmartConnect-aansluiting maakt van Healthbox 3.0 een geconnecteerd ventilatiesysteem voor je smart home. De ventilatie-unit van Healthbox 3.0 is compact en strak ontworpen en is uitgerust met een nieuwe, extra energiezuinige en stille ventilator.

Tot 11 aansluitingen

De Healthbox 3.0 maakt deel uit van het ventilatiesysteem C+. Met behulp van klepcollectoren kunnen meer ruimtes (tot maximum 11) geventileerd worden dan de beschikbare 7 aansluitingen op de ventilatie-unit. Zo kan het Smartzone-principe (met ook afvoer in de slaapkamers) eenvoudiger toegepast en compacter geïnstalleerd worden met minder leidingen.

Een nieuwe stap in installatiegemak

De speciaal ontwikkelde installatie-app maakt het installateurs nog gemakkelijker om de ventilatie-unit geïnstalleerd en ingeregeld te krijgen. Alle parameters zoals drukval en ingesteld debiet worden gevisualiseerd aan de hand van een overzichtelijk stappenplan. Ook het handmatig instellen van dipswitches behoort tot het verleden en gebeurt voortaan via de app, zodat het debiet van afzonderlijke afvoerpunten direct bijgeregeld kan worden indien nodig.