EW04 Omslag 600
25 februari 2020

Heat Home toont innovaties voor duurzame warmte

duurzaam verwarmd.JPG

Op de vakbeurs Duurzaam Verwarmd (17-19 maart Expo Haarlemmermeer) is het innovatieplatform Heat Home ingericht. Dit is een levensgrote replica van een huis met 14 innovaties op gebied van duurzame verwarming.

 • Prefab Zonneboiler
  Resolar presenteert de zonneboiler O’so Easy. Het unieke van deze zonneboiler is dat alle losse onderdelen zijn geïntegreerd en weggewerkt bovenop het opslagvat. Alle aansluitingen aan de bovenkant zijn aan de achterzijde weggewerkt. Alles zit onzichtbaar onder één kap. Dat maakt de installatie gemakkelijk; een groot voordeel in een tijd dat er een structureel tekort is aan gekwalificeerd personeel in de installatiesector.
  De fabrikant geeft aan dat de zonneboiler voor het grootste deel al in de fabriek in elkaar is gezet. Het apparaat is daardoor simpeler en sneller te monteren. Dit maakt de zonneboiler zeer geschikt voor seriematige bouw zoals bij woningcorporaties. Een bijkomend voordeel is een licht gewicht, waardoor de monteur de boiler makkelijk een trap op kan dragen.
  De O’so Easy is verkrijgbaar in versies van 150, 200 en 300 liter. De zonneboiler is standaard uitgevoerd met roestvrijstaal. Volgens Resolar vormen hoogwaardige en duurzame componenten de basis voor de zonneboiler die in Noorwegen wordt geproduceerd. De zonneboiler kan gecombineerd worden met de heat pipes (vacuümbuiszonnecollectoren) van zusterbedrijf ReSolar.

 • Nieuwe pelletkachel
  KWB presenteert tijdens Duurzaam Verwarmd een nieuwe pelletketel van Atechpro. De KWB Easyfire CC4 maakt gebruik van de Easyfire-technologie die is uitgevonden door KWB. Hierbij zorgt een pelletaanvoer van onderen voor een efficiënte verbranding. Hierdoor is de uitstoot zeer laag en hoeft het asreservoir slechts één keer in de twee jaar te worden geleegd. Het is volgens Atechpro een van de schoonste kachels voor pellets, een veelvoorkomende vorm van biomassa. Ander voordeel is dat een KWB-ketel de stookkosten kan halveren. Dat komt onder meer door het lage brandstofverbruik dankzij een optimale warmtewisseling met hoogrendement-wirbulatoren, aldus Atechpro.

 • Hybride warmtepomp
  Remeha toont een nieuwe hybride warmtepomp die vanaf medio mei op de markt zal verschijnen. De Elga Ace kan worden geplaatst naast elke HR cv-ketel, die zorgt voor warm tapwater en op extreem koude dagen wordt ingeschakeld voor bijverwarming. De hybride warmtepomp is zeer compact en beschikt over een nieuwe aansturing van de cv-ketel. De dipswitches zijn vervangen door een grafische display, met zoekfuncties voor de parameters. De warmtepomp is volgens de fabrikant in één dag te installeren, zonder ingrijpende verbouwing of aanpassing van radiatoren.
logo duuurzaam verarmd.JPG

Heat Home bevindt zich op Duurzaam Verwarmd, de vakbeurs over duurzame verwarming die van 17 tot 19 maart wordt gehouden in de Expo Haarlemmermeer. Diverse innovaties zijn genomineerd voor de Duurzaam Verwarmd Innovatie Award die zal worden uitgereikt op de netwerkborrel op woensdag 18 maart na sluiting van de beurs.