Omslag_EW05 600

HeatCycle van DeWarmte wint ASN Bank Wereldprijs

sander dewarmet

De eerste prijs van de ASN Bank Wereldprijs is dit jaar gewonnen door DeWarmte. In juni dit jaar schreven we in het vakblad E&W over de HeatCycle, een bijzonder concept waarmee je je huis verwarmt met warmte die normaal via je doucheputje of wasmachine wegstroomt.

Met de HeatCycle hebben de uitvinders Auke de Vries en Sander Wapperom een product bedacht dat warmte terugwint uit het huishoudelijk riool en die opslaat voor hergebruik. Zo benutten ze waardevolle warmte die anders verloren zou gaan. Met de eerste prijs sleepten Auke en Sander €25.000 in de wacht, hiermee willen ze tien huizen voorzien van circulaire warmte.

Pioniers voor een duurzame toekomst

De deelnemers van de dertiende editie van de ASN Bank Wereldprijs hebben volgens de vakjury stuk voor stuk laten zien dat ze met hun onderneming bijdragen aan onze duurzame toekomst. DeWarmte was wel de duidelijke winnaar. ‘Sander en Auke van de DeWarmte vielen ons het meest op. Alles aan hun oplossing om woningen te verduurzamen klopt en beide ondernemers zijn heel bevlogen en betrokken bij het onderwerp. We hebben het gevoel dat ze heel groot kunnen worden’, aldus het juryrapport.

asn-prijs.JPG

Lees hier het artikel uit E&W juni: Warmte terugwinnen uit rioolbuis in kruipruimte

Voor de ASN Nank wereldprijs presenteerden Auke de Vries en Sander Wapperom hun product in een korte video. Bekijk hier deze korte video of klik op het plaatje.