EW02 cover 600
23 juli 2019

Hittegolf: Wat doe ik met de airconditioning?

LG

De temperatuur loopt deze week op tot misschien wel recordhoogte. De meeste van ons zoeken de verkoeling van een goed gekoeld kantoor of woonkamer op. LG Air Solutions bevestigt of ontkracht een aantal fabels en feiten over airconditioners die u mee kunt geven aan uw klanten.

De filters in mijn airconditioning moeten één keer per jaar schoongemaakt worden

NEE.

Die frequentie is te laag. Het reinigen van je filters eens in de 2-3 maanden zorgt voor efficiëntie van je airconditioner. Daarnaast verbetert het ook de kwaliteit van de lucht die de airconditioner uitblaast.

Van airconditioners word je ziek

JA

Verkoudheid wordt veroorzaakt door virussen en niet door koude temperaturen. Stof en allergenen in een HVAC-systeem kunnen wel allergiesymptomen veroorzaken en een ongezonde omgeving creëren en daarom is het heel belangrijk om regelmatig de filters te reinigen.

Airconditioners zijn niet overal even effectief

JA

Sensoren en andere componenten kunnen worden beïnvloed door de warmte van apparaten in de buurt en direct zonlicht. Daarnaast kunnen voorwerpen in de buurt van een airconditioner een goede luchtstroom en luchtverdeling belemmeren.

Het koudemiddel in je airconditioner dient elk jaar vervangen te worden

NEE

Koudemiddelen mogen alleen worden vervangen wanneer dat echt noodzakelijk is. Als het koudemiddel in een systeem elk jaar vervangen moet worden is er waarschijnlijk een ernstigere oorzaak voor dit probleem. Het is zaak dat u als installateur bij uw klant op zoek gaat naar de echte oorzaak van de lekkage.

Door de airconditioner lager in te stellen dan de gewenste temperatuur is een ruimte sneller koel.

NEE

HVAC-systemen kunnen niet sneller presteren dan dat ze zijn ontworpen om te presteren. Het afstemmen van de temperatuur hoger of lager zal er dan ook niet voor zorgen dat je er sneller koel bij zit.

De airconditioner de hele dag aanlaten bespaart geld

NEE

Je bespaart juist geld door je airconditioner uit te schakelen wanneer je niet thuis bent. Een goede isolatie en geïsoleerde ramen houden de temperatuur langer op peil en zorgen ervoor dat de buitenlucht niet in het huis binnendringt.