EW04 Omslag 600
10 oktober 2018

Hoffman Elektro wint Uneto-VNI Innovatie Award 2018

Directeur Maurice Hoffman ontvangt de UNETO-VNI Innovatie Award uit handen van voorzitter Doekle Terpstra.JPGDirecteur Maurice Hoffman ontvangt de Award uit handen van Doekle Terpstra

Met Ben Oude NijHuis, een verpleeghuis in Rotterdam dat begin deze maand openging, won Hoffman Elektro vandaag de Uneto-VNI Innovatie Award 2018 gewonnen. Het elektrotechnisch installatiebedrijf ontving de Award uit handen van voorzitter Doekle Terpstra.

Hoffman Elektro kreeg van de aanwezige branchegenoten de meeste stemmen tijdens de bijeenkomst die plaatsvond tijdens de Vakbeurs Energie in Den Bosch. Hoffman Elektro versloeg daarmee Croonwolter&dros dat verantwoordelijk is voor de renovatie van de Maastunnel in Rotterdam en de combinatie Kuijpers Installaties en ULC, dat tekende voor de bouw en renovatie van Naturalis Biodiversity Center in Leiden.

Nonnenklooster wordt verpleeghuis

Ben Oude NijHuis is een voormalig nonnenklooster dat is omgetoverd tot een verpleeghuis voor senioren met een lichte zorgvraag of dementie. Het initiatief voor deze kleinschalige woonvorm is afkomstig van Jan Slagter, directeur van Omroep Max. In Ben Oude Nijhuis zijn 57 appartementen gerealiseerd.

Valdetectie en dwaalpreventie

Hoffman Elektro heeft het verpleeghuis onder meer voorzien van een zorgsysteem met valdetectie en dwaalpreventie; daarnaast zijn video-intercoms en een brandmeldinstallatie geplaatst. Het dak is voorzien van zonnepanelen die dertig procent van de benodigde stroom opwekken.