EW11 cover 600
6 februari 2019

Holland Rijnland werkt aan zij-instroom technici

ponsioen-otibSven Asijee (links) en Han de Jager (rechts) bezoirgen taart bij zij-instromer Ahmed Ezzedin

In de afgelopen tijd zijn in heel Nederland projecten gestart om werkzoekenden in korte tijd te scholen voor een loopbaan in de installatie-, elektro- of infratechniek. Ponsioen Installatietechniek gaf één van de deelnemers Ahmed Ezzedin een werkplek.

In de regio Holland Rijnland hebben de gemeente Alphen aan den Rijn en Wij Techniek de handen ineen geslagen om het nieuwe zij-instroomproject te laten slagen. Wethouder Han de Jager (Alphen aan den Rijn) en Sven Asijee (directeur Wij Techniek) kwamen op 5 februari naar het installatiebedrijf uit Alphen aan den Rijn. Ze brachten een slagroomtaart mee om het resultaat te vieren. Door inspanningen van de gemeente, Metechnica en Wij Techniek heeft het bedrijf een eerste medewerker via zij-instroom in dienst gekregen.

Dertig

In de regio Holland Rijnland zetten de initiatiefnemers in op het plaatsen van dertig mensen in de techniek via zij-instroomprojecten. Dat kan gaan om mensen uit andere sectoren die een andere uitdaging zoeken of mensen die op dit moment nog aan de zijlijn staan.