EW06 Omslag 600
11 november 2020

Holland Water voert strijd tegen legionella op

OxGreenfield neemt belang in water-techonderneming

Holland_Water _persbericht_social_banner

Holland Water, een onderneming dat hoogwaardige technologische oplossingen ontwikkelt voor de bestrijding van legionella heeft een deel van haar aandelen verkocht aan OxGreenfield. De investeringsmaatschappij verschaft het benodigde kapitaal om de strijd tegen legionella op te voeren.

Holland Water ontwikkelt en levert technologische systemen en aanverwante diensten om waterinstallaties op duurzame wijze schoon en veilig te houden of te krijgen. Het vlaggenschipsysteem – de Bifipro – is effectief in het bestrijden van biofilm en legionella door middel van koper- en zilverionisatie. De gepatenteerde data-gedreven doseringstechnologie van het systeem garandeert een succesvolle bestrijding van legionella in iedere drink- of koelwaterinstallatie.

Waterbeheer

Holland Water gelooft dat watermanagement slimmer, goedkoper en milieubewuster kan, en investeert in efficiëntie en automatisering van waterbeheer in het algemeen en legionellabeheer in het bijzonder. In OxGreenfield heeft Holland Water volgens oprichter Leo de Zeeuw een partner gevonden die investeert in technologisch competente mkb-bedrijven. ‘We kijken ernaar uit om gezamenlijk een grote stap voorwaarts te maken en gebouwen over de hele wereld van hun legionellaproblemen af te helpen. Daarnaast investeert OxGreenfield in ervaring, expertise en toewijding om ruimte te creëren voor de groeiambities van Holland Water’, aldus De Zeeuw.

Hoofdpijndossier

Het bedrijf zal geleid gaan worden door een verzwaard managementteam onder leiding van Rogier van den Brink. De nieuwe CEO constateert dat gebouweigenaren liever niet praten over legionella. ‘Holland Water heeft daarom een relatief bescheiden bekendheid, maar dat is onverdiend’, aldus Van den Brink. ‘Wij bieden het enige volwaardige bestrijdingsmiddel tegen legionella en ons team bouwt daar immer slimme, klantgerichte dienstverlening om heen. Als resultaat helpen we onze klanten af van een groot hoofdpijndossier.’