EW06 Omslag 600
23 februari 2021

IJsmeester wordt technisch commercieel adviseur bij Daikin

Beert Boomsma ‘ready’ to start

ijsmeester van snelste laaglandbaan ThialfBeert Boomsma is zelf ook blij met zijn baanwissel en kijkt er naar uit. Met een knipoog naar zijn carrière bij Thialf geeft hij aan ‘ready’ te zijn om te starten per 1 april.

Voormalig ijsmeester van Thialf, Beert Boomsma , treedt per 1 april 2021 aan als technisch commercieel adviseur bij Daikin Nederland. Mede door zijn inspanningen groeide de ijsbaan in Heerenveen uit tot de snelste laaglandbaan van de wereld. Bij de hoofdsponsor van de KNSB gaat Boomsma zijn kennis van koudetechniek inzetten.

Binnen Thialf was Boomsma verantwoordelijk voor de hele techniek van het stadion. Toen de ijstempel vier jaar geleden werd verbouwd naar het nieuwe moderne ijsstadion van nu, zijn er ook technisch veel zaken veranderd en werden er belangrijke stappen gezet in het verduurzamen van de accommodatie.

Duurzaamheid

Boomsma stapt nu over naar een bedrijf waar duurzaamheid minstens zo belangrijk is. Via een breed scala aan producten en oplossingen loopt Daikin voorop in het verduurzamen van Nederland op het vlak van klimaatsystemen in woningen, kantoren, hotels en industrie. Het team waarvan Beert binnen Daikin gaat uitmaken richt zich op de grotere systemen, de koudwatermachines, luchtbehandelingskasten en koudetechnische oplossingen.